Afrika Museum

De Nocturnes 2021: avondlijke museum-avonturen in Brussel

Nog geen (museum)plannen voor vanavond? De Nocturnes 2021 in Brussel nemen je mee naar verschillende tentoonstellingen met adembenemende geschiedenis. Wandel van het ene spektakel naar het andere en geef je ogen de kost. Je kan de Nocturnes dit jaar elke donderdagavond bezoeken van 22 april tot 10 juni.

Nocturnes 2021

 

Ontdek het Museum voor Natuurwetenschappen

Ga 3,8 miljard jaar terug in de tijd en beleef er het ontstaan van de vele organismen op onze planeet. Sommigen onder hen zijn uitgestorven, terwijl anderen zich alsmaar verder ontwikkelen. Verdiep je in de boeiende evolutie van heel wat levensvormen, van dinosaurus tot mens. 

Ontdek het Museum voor Natuurwetenschappen

 

Kunst met grote K in het Wiertz Museum

Dit museum staat in het teken van Antoine Wiertz (1806-1865), befaamd schilder en beeldhouwer. Wiertz schilderde reusachtige doeken en staat bekend om zijn dramatische mythologische, religieuze en filosofische onderwerpen. Je kent hem misschien van zijn bekendste (en een tikkeltje lugubere) schilderij Deux jeunes filles ou la Belle Rosine. Het is een levensgroot werk dat je zeker eens in het echt moet gezien hebben. 

 

Kunst met grote K in het Wiertz Museum

 

Speur door het Huis van de Europese Geschiedenis 

We komen elke dag in contact met fake news, en een kritische blik is vandaag van vitaal belang. Toch is fake news geen nieuw fenomeen: er heeft altijd al een strijd plaatsgevonden tussen bedrog en waarheid. Denk maar aan het Paard van Troje, de ultieme misleiding die heel wat Trojanen de kop kostte. Ontdek dit en meer tijdens de tentoonstelling Fake for Real: een geschiedenis vol vervalsingen in het museum.

Speur door het Huis van de Europese Geschiedenis

 

Conceptueel herbronnen bij Fondation CAB 

Ontdek Structures of Radical Will: een tentoonstelling over de relatie tussen kunstwerk, ruimte en toeschouwer. Het huis voor minimalistische en conceptuele kunst keert terug naar haar roots en bevraagt de grondbeginselen van de minimalistische kunststroming

Conceptueel herbronnen bij Fondation CAB

 

Nocturnes 2021 in de komende weken:

Ontdekkingsreizen in de Koninklijke  Musea voor Kunst en Geschiedenis

Reis de wereld rond naast het Jubelpark! Hier ontdek je de precolumbiaanse kunst van Amerika, China en Zuidoost-Azië. Dit museum legt zich toe op niet-Europese kunst en cultuur in al haar vormen. De tentoonstelling zelf wordt georganiseerd door het museum in samenwerking met het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

Ontdekkingsreizen in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

 

Een eerbetoon aan Congo in het Afrika Museum

“Mabele eleki lola! De aarde, stralender dan het paradijs.” Deze tentoonstelling werd gerealiseerd door de Congolese kunstenaar Freddy Tsimba. Hij focust zich op het lijden onder oorlog en geweld, maar brengt met deze tentoonstelling in het AfricaMuseum bovenal een eerbetoon aan de veerkracht van de Congolezen

Een eerbetoon aan Congo in het AfricaMuseum

Reeks
Museum