De mooiste films om thuis te bekijken

Installeer eens een cinema in je eigen woonkamer: deze ontroerende, hilarische en zelfs splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.

1. Haal de bioscoop in huis met JEF

Via de website van JEF en het online platform Dalton kan je eigenwijze kinder- en jeugdfilms online bekijken, zelfs nieuwe films die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien. 

Wij nestelen ons op de sofa voor Operation Arctic, waarin drie kinderen per ongeluk achterblijven op een verlaten eiland in de poolzee - samen met een boze ijsbeer ... 

 

2. Naar de cinema met Ketnet

Op Ketnet kan je regelmatig een mooie kinderfilm bekijken, in de Ketnet Cinema. En als je er eentje gemist hebt, kan je de films achteraf nog online herbekijken

 

3. Je eigen première met Lumière

Ook Lumière biedt online films aan die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien, met een uitgebreid aanbod voor kinderen én grote mensen. Voor een zacht prijsje kan je een film twee dagen lang huren. 

Wij kiezen alvast voor Marona, een animatieparel van Belgische makelij over een snoezig straathondje met een hartvormig neusje.

 

4. Een documentaire op kindermaat 

Wist je dat Ketnet ook vijf Vlaamse kinderdocumentaires maakte? De korte docu's van Ket & Doc, gericht op kinderen tussen negen en twaalf, vertellen elk een waargebeurd verhaal en tonen de wereld door de ogen van een kind. Dat telt als huiswerk, als je het ons vraagt. 

Zo is er Circus zonder tentover Romy die naar een pretpark in Frankrijk reist met het reizende circus van haar familie. 

 

Meer online kinderfilms

 

MyFamily