UiT

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.

Bel de dichters van wacht

Op zaterdag 28 november kan je, met of zonder ouders, tussen 14 en 16 uur bellen naar het gratis nummer 0800 11 233.

Na een heerlijk zoet keuzemenu krijg je dan een heuse dichter aan de lijn – een dichter die voor kinderen schrijft. Misschien wel Joke van Leeuwen, Pat Donnez, Gil vander Heyden, Stijn De Paepe, Riet Wille of Ted van Lieshout.

Bel de poëzielijn

 

Schrijvers lezen voor

  1. Paul Van Loon, berucht griezelboekenschrijverleest voor uit Allemaal Onzin, een grappig en fantasierijk boek. 

  2. Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart lazen veel schrijvers voor uit hun eigen boeken. Luister bijvoorbeeld naar Tante Teefje van Ruth Verstraeten of Het verhaal van slimme Krol van Gerda Dendooven.

  3. In vier afleveringen las Pascale Platel voor uit haar boek Baby Pop en Billy Boef, over een kindje in de buik van haar mama. Je kan de filmpjes bekijken op haar Facebookpagina.  

  4. Enkele Nederlandse schrijvers schreven samen een verhalenreeks: Huisarrest - over kinderen die niet naar buiten mogen omdat er een virus heerstDe schrijvers lezen elke dag hun verhaal voor.

 

Bekende koppen lezen voor

  1. De enige echte Koningin Mathilde las een tijdje geleden een stukje voor, om kinderen aan te moedigen om meer te lezen. Ze las het prachtige boek Toen de zee stil was van Annelies Beck. 

  2. Het leukste prentenboek aller tijden is natuurlijk Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Rasverteller en grapjas Warre Borgmans heeft het nu voorgelezen. Genieten!

  3. Suske & Wiske vieren hun 75ste (!) verjaardag. Hun allereerste verhaal was Rikki en Wiske in Chocowakije. Speciaal voor hun verjaardag hebben Alex Agnew en Adriaan Van Den Hoof dat helemaal voorgelezen

  

Prentenboeken kijken

Ken je Dikkie Dik nog, de speelse rosse poes? Op YouTube vind je een paar van zijn verhaaltjes. Terwijl je luistert, kan je naar de tekeningen kijken.

 

Lees ook