Schatten van Vlieg

De leukste schattenjachten in openlucht

Ken je Schatten van Vlieg al? Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat in jouw buurt. Dit zijn onze favoriete zoektochten in open lucht: ideaal voor een zonnige dag.

Schatten van Vlieg?

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen deze zomer op schattenjacht op meer dan 350 plekken in Vlaanderen en Brussel. Tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel ... Er vast ligt ook een schat bij jou in de buurt

Opgelet: voor sommige locaties moet je je bezoekje reserveren.

 

1. Ruik je rijk in Alden Biesen

Alden Biesen in Limburg is een van de oudste kasteeldomeinen van Europa, opgericht door echte ridders in het jaar 1220. Volg er een spoor van bizarre geuren naar de schat, via een leuk geurparcours op basis van geocaching.

 

2. Geuren in het bos

Welk dier kan uitstekend ruiken? Wat stinkt er in het bos? Ga met je frisse neus geuren ontdekken in het Zoniënwoud. De route met opdrachten pik je op in het Bosmuseum van Hoeilaart.

Meer speuren in de buurt? Ga op pad met de stempelkaart van de bibliotheken uit de streek, op zoek naar nog meer Schatten van Vlieg.

 

3. Rijmen en dichten in de Gezelletuin

In de tuin van dichter Guido Gezelle, een groene oase Brugge, vind je meer dan bloem en boom. Ook dichten en rijmen is hier niet ongewoon.

Voltooi elke opdracht, gebruik hiervoor je neus. Dan vind jij de schatkist, dat beloven we heus!

 

4. De scheepsbouwer achterna in Baasrode

In Baasrode ligt de oudste bewaarde scheepswerf van het land. Hier bekijk je de ateliers waar ooit grote en kleine schepen werden gebouwd én je kan een kijkje nemen in het chique huis van de scheepsbouwer. Je kan hier ook twee historische schepen bewonderen van bijna 100 jaar oud.

Duik in de wondere wereld van de scheepvaart en zet koers naar de schat via leuke opdrachten, een schatkaart en mysterieuze puzzelstukken. Tip: combineer deze zoektocht met een fietstochtje of wandeling langs de Schelde.

 

5. Speuren per fiets in Emblem

Ga in de bib van Emblem je opdrachtenboekje halen en spring op je fiets voor een speelse tocht door het dorp en langs de Nete. Zoek al fietsend de tips, doe de opdrachten en kraak de code. Met deze code vind je de schatkist in de bib ... en daarin zit je prijs. Succes!

Nog meer schattenjachten

 

Lees ook

7 schattenjachten in verrassende musea

6x op schattenjacht in en rond een kasteel

Hittegolf met kinderen: 5 tips

Ga op schattenjacht met je peuter of kleuter