U bent hier:

De leukste openingsfeesten voor het nieuwe cultuurseizoen

De leukste openingsfeesten voor het nieuwe cultuurseizoen

September is in zicht en daarmee lonkt ook het nieuwe cultuurseizoen aan de horizon: overal in Vlaanderen en Brussel staan cultuurhuizen te popelen om het startschot te geven met het gepaste openingsfeest. Dat doen ze elk op hun eigen manier: festivals, concerten, kunstprojecten, cultuurmarkten, recepties... Alles kan!

 

Start!

De openers zijn origineel tot zéér origineel. Westrand in Dilbeek luidt het cultuurseizoen in met een groot feest in zomerse sferen, Lara Chedraoui voorziet alvast zweterige beats. Bij 30CC in Leuven kan je een kijkje nemen achter de schermen van de schouwburg, en intussen genieten van een streepje klassieke muziek en een heerlijke brunch. Wie zich liever in chiquere kringen begeeft moet naar het openingsgala van het Antwerp Symphonic Orchestra; haal je smoking of baljurk uit de kast en raak betoverd door de stratosferische aria’s van Angela Gheorghiu.

 

Ook voor kleine cultuurkenners

Ook de kinderen mogen delen in de feestvreugde. In ‘t Blikveld in Bonheiden mogen ze met een step door de gangen racen en op de ramen tekenen, terwijl de stoersten deelnemen aan een initiatie freerunning in, rond en (jawel) óp het gebouw. De Factorij in Zaventem doet het wat rustiger aan en toont op zondag 23 september een familiefilm, voorafgegaan door een gezellig ontbijtje.   

 

Of je nu een muziekliefhebber, dansbeest of freerunner bent, er is een openingsfeest voor jou. En dat is nog maar een fractie van het aanbod: de lijst met alle seizoensopeners vind je hieronder.

Veel feestplezier!

 

Geen resultaten gevonden.
Openingsfeest in 30 cc