Bloesemroute

De leukste lente-uitjes: 6 tips

Het is lente, eindelijk. De zon begint weer te schijnen en de dagen zijn langer. Ideaal dus voor een gezellige uitstap. Wij lijsten voor jou zes lentetips op, van picknicken in het zonnetje en bloesemroutes tot een immersieve ervaring van de Japanse lente.

1. Pasen in het verleden

In openluchtmuseum Bokrijk vier je op paaszondag en -maandag het paasfeest zoals ze dat 100 jaar geleden deden. Ga in gesprek met de acteurs van het dorp, zoals een smid of pottenbakker en geniet van live muziek.

En dat niet alleen, de hele paasvakantie kan je deelnemen aan activiteiten, waarin je kennismaakt met de oude paasgebruiken. Leer onder andere vilten of manden vlechten...

2. Lentewandeling in de Duinbossen

Dit groene gebied in De Haan is zo groot dat je er dagenlang zou kunnen rondlopen. Je vindt er verschillende wandelpaden met wandelroutes van 4 km en 10 km en er zijn wel 3 speelzones. De Duinbossen beschikken zowel over de typische fauna en flora van de kust als uitgestrekte beboste duinen.

3. Zeldzame planten & poppenkast

Plant mom of dad? Snuister op plantendag in Arboretum Kalmthout tussen meer dan 40 kramen vol met bijzondere planten, bomen, struiken, zaden, bollen en knollen

Kan je er niet bij zijn op plantendag? Neem dan eind april een kijkje in het paviljoen aan de vlindertuin. Daar staat een kast met poppen (= de fase tussen rups en vlinder) van de koninginnenpage, de grootste dagvlinder uit onze streken.

4. Prachtige bloesemroutes

Wie lente zegt, zegt bloesems. En waar kan je die beter ontdekken dan op een bloesemroute? In Merksplas, waar fruittelers hun boomgaard openstellen, kan je een kleurrijke route van 14 km stappen of een van 35 km fietsen.

Iets helemaal anders? In Bilzen ontdek je de allermooiste bloesemdecors op een milieuvriendelijke manier. Stap in in een elektrisch wagentje voor een tocht van 2 of 4 uur en bestel gerust een lekkere picknick voor tijdens de tocht.

6. Japanse lente ontdekken

We hebben ook een lentetip voor regenachtige dagen: de immersieve ervaring Made in Japan: Sakura Fantasy in Brussel. Hier word je volledig ondergedompeld in Tokio in de lente en de schoonheid van de sakura, de Japanse kersenbloesem.

Met een interactieve licht- en klankshow stap je aan boord van de Yamanote-lijn, de drukste spoorlijn van Tokio, waarin je mooie lentelandschappen passeert.

Tot zo 14 mei
Afgelopen

Tokyo Art City - Sakura Fantasy : een lente immersieve ervaring 100% "Made in Japan"

Brussel
Tentoonstelling
Reeks
Lente