Ticket To Ride

De leukste gezelschapspellen voor kinderen

Peuter, kleuter, flinke bengel, mama of papa? Je bent nooit te jong of te oud om spelletjes te spelen. Deze 13 geheugen-, kaart- en bordspelen voor kinderen zorgen voor uren speelplezier.

Voor peuters (2 tot 4 jaar)

 1. Eerste Boomgaard is perfect voor een eerste kennismaking met spelletjes. De regels zijn eenvoudig: je speelt niet tegen elkaar, maar met zijn allen tegen de raaf. Pluk de vier fruitbomen leeg vóór de raaf de boomgaard bereikt en alles zelf oppeuzelt. 

 2. Fishing Around is dan weer ideaal voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Dit prachtige houten visspel bestaat uit tien kleurrijke visjes, twee houten hengels en een dobbelsteen. De dobbelsteen bepaalt welke vis je mag vangen. 

 3. Voor kleuters die maar niet genoeg krijgen van verstoppertje is er Nijntje verstoppertje. Verstop het konijn ergens in de kamer, druk op de knop en Nijntje roept om de 10 seconden: "Ik ben hier!" Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel.

Voor kleuters (4 tot 6 jaar)

 1. UNO Junior biedt alle pret van de klassieke UNO, maar met eenvoudigere regels en grappige dierenafbeeldingen op de kaarten. Lukt het jou om als eerste je kaarten kwijt te raken? Vergeet dan niet om bij je laatste kaart UNO! te roepen.

 2. Stef Stuntpiloot zorgt gegarandeerd voor hilariteit. Iedere speler moet zijn kippen beschermen tegen het stuiterende stuntvliegtuig. Ben jij de beste piloot en kan je je kippen het langst ongehavend houden? Dan win jij het spel.

 3. Bij het geheugenspel Jakkie bak! Kippenkak! probeer je als eerste alle veren in de staart van je kip te steken. Je start het spel met 1 veer. Wanneer je een andere kip inhaalt, mag je meteen al zijn veren roven en die in je eigen kip steken. 

 4. Je weet nooit wat je wachten staat tijdens een spannend spelletje Bunny HopDe weg naar de sappige wortel bovenop de heuvel zit vol verrassingen. De ene keer valt je konijn in een gat in de weg, de andere keer word je door een brutale mol aan de kant geduwd.

Voor kinderen van 6 tot 8 jaar 

 1. Bij het kaartspel Halli Galli draait alles om snel reageren. Iedere speler draait om de beurt een kaart om en legt deze op zijn stapel. Zie je vijf dezelfde vruchten? Sla dan zo snel als je kan op de bel

 2. Het knotsgekke spel Kroko Koppen blijft leuk, ook na een paar keer spelen. Met een krokodillenbek op je hoofd probeer je zoveel mogelijk vissen te verzamelen. Degene die als eerste al zijn vissen en de goudvis te pakken heeft, wint. 

 3. Super Rino is een held die de hoogste huizen beklimt om boeven te vangen. Hij is een neushoorn en dus helaas erg zwaar. Kunnen jullie Super Rino helpen om zijn wankele missie te vervullen en de wolkenkrabber zo stevig mogelijk op te bouwen?

Voor kinderen van 9 jaar of ouder

 1. Jungle Speed speel je op ongeveer dezelfde manier als Halli Galli. Alleen lijken de kaarten veel meer op elkaar - voor wie héél goede ogen heeft dus. Zie je twee identieke kaarten? Grijp dan zo snel mogelijk de totem!

 2. Het compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. En je leert spelenderwijs rekenen. Voor wie het eens wil testen, is er een online probeervariant.

 3. In Ticket to Ride reis je per trein over de hele wereld en bouw je treinstations op verre bestemmingen. Wie bouwt het beste treinnetwerk? Een lekker spannend spel voor de hele familie.