Ecopolis

De leukste cultuurevenementen voor Brusselse studenten

Zoveel musea, muziek en voorstellingen in Brussel, je kunt je ogen niet geloven! Hieronder een kleine selectie van de leukste evenementen voor studenten uit Brussels gigantische aanbod.

 

Eefje’s muzikale universum 

Het hele jaar door kan je grote namen en nieuw talent (her)ontdekken in de AB. Onze tip voor het aankomende semester? Eefje de Visser. Na een uitverkochte, indrukwekkende AB-show in juni van dit jaar en  een terechte Pukkelpop-passage komt Eefje op donderdag 8 december terug met haar sensuele en verrassende set. Ze betovert je met haar feeërieke sound en neemt je mee in haar muzikale universum.

 

Who’s the greatest? Who’s the baddest? Who’s Tupac? 

Theatercollectief Jr.cE.sA.r maakt deze intieme en krachtige muzikale voorstelling, geïnspireerd door rapper Tupac Amaru Shakur. De voorstelling vertelt het verhaal van een talentenjacht waarin je vier jonge mensen volgt die het kost wat kost willen maken. In een wedstrijd die balanceert tussen hemel en hel gaan ze tot het uiterste, met slechts één doel voor ogen: de volgende Tupac worden.

 

Ondersteboven (Zonder Handen) 

Circus zonder handen, een inclusieve urban circus school in BXL, heeft een nieuw lesprogramma. Goesting om jezelf elke week te verbazen samen met een toffe bende? Bij Zonder Handen kan je zowel klassieke circustechniek-  als acrobatielessen volgen. Ontsnap even en ga op ontdekkingsreis in de wonderlijke wereld van de acrobatie

 

Lecture-Performance op Ecopolis 

Ecopolis is de jaarlijkse rendez-vous tussen mensen die begaan zijn met een duurzame toekomst. Theatermakers en performers Enkidu Khaled en Joachim Robbrecht brengen er de première van hun stuk over de milieu-impact van oorlog TANK TINK / ONE. De verhalen die ze brengen benadrukken het belang van vrede voor al het leven op deze planeet. Omdat ecologische uitdagingen geen nationale grenzen kennen, is Ecopolis divers, internationaal en interactief. Kom lezen, kijken, luisteren, leren en debatteren.

 

5 dagen plezier

Naast LaVallée, C12 en – voor het eerst – Reset strijkt het Nuits Sonores & European Lab Brussels festival ook weer neer in Bozar, met een vijfdaags programma vol feestjes, concerten, ontmoetingen en debatten. Opnieuw gaat het om een geëngageerde, avontuurlijke en feestelijk editie, maar nog altijd trouw aan het opzet: de verschillende gemeenschappen verenigen en de artiesten van de dynamische en kosmopolitische Brusselse scene samenbrengen!

Meer cultuuravontuur in Brussel

29 sep

Double Bill: Marisa Anderson + Vitja Pauwels

Ancienne Belgique - Brussel
Concert