Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen in Vlaams-Brabant en Brussel

Van buurtplein tot recreatiepark met schommel, glijbaan of klimrek, kinderen zijn er uren zoet mee. Dit zijn onze favoriete speeltuinen in Vlaams-Brabant en Brussel.

1. Provinciedomein Huizingen

Provinciedomein Huizingen heeft het allemaal: speeltuinen voor elke leeftijd, prachtige tuinen en een echt kasteel, mét een echte slotgracht. Er is bovendien ook een vijver waarop je kan roeien of waterfietsen, een minigolf en een bos om in te ravotten. 

2. Het Zoetwaterpark in Oud-Heverlee

Het Zoetwaterpark is een grote buitenspeeltuin vlakbij het Meerdaalwoud en het Heverleebos, net buiten Leuven. Ideaal dus om te combineren met een stevige wandeling - en een terrasje, want ook die vind je vlakbij. 

3. Het Rood Klooster in Oudergem

Het Rood klooster in Oudergem vormt met zijn 5 vijvers, moerassen en beschermd natuurreservaat in het Zoniënwoud een ware oase van rust en natuurpracht. Kom er samen met je kinderen spelen in de leuke speeltuinen.

4. De Drie Fonteinen in Vilvoorde

In Vilvoorde vind je Park Drie Fonteinen, een groot park met een kasteel, een pracht van een Engelse landschapstuin, en natuurlijk een avontuurlijke buitenspeeltuin. 

5. Het Vinne in Zoutleeuw

In Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw wandel je rond een groot meer, door een mooie kruidentuin en naar de top van twee uitkijktorens. Achteraf genieten de grote mensen na in de bistro op het domein, terwijl de kinderen hun hart ophalen in de aangrenzende speeltuin