Provinciaal domein Puyenbroeck

De leukste buitenspeeltuinen in Oost-Vlaanderen

Van buurtplein tot recreatiepark met schommel, glijbaan of klimrek, kinderen zijn er uren zoet mee. Dit zijn onze favoriete speeltuinen in Oost-Vlaanderen.

1. Puyenbroeck in Wachtebeke

Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is een enorm park met roeivijver, speeltuigen, treintjes en een verkeerspark: allemaal even hard de moeite waard.

2. Het Liedermeerspark in Merelbeke

Op weekdagen zie je in het Liedermeerspark in Merelbeke vooral joggers, maar tijdens het weekend trekken jonge gezinnen naar de mooie speeltuin langs de vijver.

3. Het Kapitein Zeppospark in Gent

De buurt rond de oude havendokken in het noorden van Gent is het hipste deel van de stad. In het gloednieuwe Kapitein Zeppospark kuier je op de promenade langs de kaaimuren, de strandzone en natuurlijk een prachtige speeltuin, met dé amfibiewagen van de legendarische tv-held Kapitein Zeppos. 

4. De Brielmeersen in Deinze

De Brielmeersen heeft een gigantische speeltuin met meer dan 40 speeltoestellen, daar ben je gemakkelijk een namiddag mee zoet. Toch nog wat tijd over? Loop eens langs het dierenpark, speel een spelletje minigolf of zoek in de zomer verfrissing in de waterspeeltuin