Kinderen in een speeltuin

De leukste buitenspeeltuinen in Limburg

Klimrekken, glijbanen, zandbakken, schommels, trampolines ... Niets zo leuk als een potje ravotten in een van deze Limburgse speeltuinen.

1. Speelbos Sahara in Lommel

Speelbos Sahara in Lommel  is welbekend in de omgeving. Bij een wandeling in het bos mag je van de paden afwijken voor extra veel fun in de wilgenhutten, het pad met stapstenen, de waterplas met strand en een 25 meter lange tunnel!

2. Domein Bovy in Heusden-Zolder

Op Domein Bovy zijn kinderen baas: ze laten zich helemaal gaan in de grote buitenspeeltuin, gaan op ontdekking met Martin de IJsvogel of dwalen op het Hazenpad langs een blauw hert en een draak met zes poten. En dan is er nog het dierenpark waar je schapen, varkens en pauwen kan ontmoeten. 

3. Openluchtmuseum Bokrijk

Het Openluchtmuseum van Bokrijk staat niet alleen bekend om zijn historische gebouwen en schuur vol oude volksspelletjes, maar ook om zijn enorme buitenspeeltuin. De speeltuin is goed voor uren plezier (zeker in combinatie met een bezoekje aan het museum) en bovendien helemaal gratis. 

4. Domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden

Speelbos Nieuwenhoven in Sint-Truiden is een prachtig domein om te wandelen, maar ook om reuzemikodo te spelen en hutten te bouwen in het speelbos. Nog niet uitgespeeld? Aan de cafetaria op het domein ligt nog een ruime buitenspeeltuin

5. Domein Kiewit

Midden in natuurgebied De Wijers ligt Domein Kiewit. Je vindt er een kinderboerderij, een bijenhal, een statig herenhuis en een speurtocht die je doorheen het domein leidt. En natuurlijk ook een speeltuin: ravot op de toestellen of leef je uit in het speelbos waar je eindeloos veel kampen bouwt en bomen beklimt. 

Alle buitenspeeltuinen in Limburg