U bent hier:

De keuze van Eva De Roovere

De keuze van Eva De Roovere

Elke maand vragen we een interessant cultuurfiguur naar zijn of haar plannen. Met de tips van deze choreograaf, kunstenaar, curator, radiofiguur, zanger,... stellen we een klein maar krachtig lijstje op van must-sees die je die maand zeker niet mag missen.

Deze maand is zangeres Eva De Roovere (foto © Roman Cho) aan de beurt. Eva fietste intussen een opmerkelijk muziekparcours bij elkaar. Ze startte bij de legendarische folkgroep Kadril en brak door toen ze in 2006 solo ging. Denk maar aan haar debuutplaat 'De Jager' met de hits ‘Fantastig Toch’ en ‘Anoniem’. Dit zijn haar tips voor de maand april.

The Skinny Genes cd-release

  • Waarom hiernaartoe? Deze maand wordt het album van The Skinny Genes - een familieproject van Wim Punk en mezelf - voorgesteld. Waarom er naartoe? Omdat het een prachtig album geworden is, geproducet door Tom Kestens en ingespeeld door fantastische muzikanten. Plus: de albumcover zal tijdens de voorstelling geveild worden! Street artist Joachim heeft een schilderij gemaakt van het artwork dat hij voor ons ontworpen heeft en er worden werken tentoongesteld van Wim en mezelf.
  • Waar en wanneer? Op 18 april in de Arenberg Schouwburg (Antwerpen)

Black Panther

  • Waarom hiernaartoe? Ga zeker kijken naar de film "Black Panther". Op het eerste zicht lijkt dit een wat flauwe scifi-movie, maar het verhaal bevat een zeer belangrijke boodschap voor ons allemaal!
  • Waar en wanneer? In een bioscoop in je buurt

Paaseieren rapen of een paasontbijt meepikken

  • Waarom hiernaartoe? Zowat overal te lande is er mogelijkheid om paasdag samen met anderen te beleven, wat het natuurlijk voor kinderen toch extra gezellig maakt.
  • Waar en wanneer? Tijdens de paasvakantie 

Het MIM

  • Waarom hiernaartoe? Eén van de mooiste musea die België rijk is. Ze hebben een fraaie collectie oude en nieuwe instrumenten die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar vraag zeker een audiogids, want er naar luisteren, geeft je bezoek een extra dimensie. Je kan boven in het restaurant ook lekker eten.
  • Waar en wanneer? Van dinsdag tot zondag in Brussel