U bent hier:

De keuze van Chokri Mahassine

De keuze van Chokri Mahassine

Elke maand vragen we een interessant cultuurfiguur naar zijn of haar plannen. Met de tips van deze choreograaf, kunstenaar, curator, radiofiguur, zanger,... stellen we een klein maar krachtig lijstje op van must-sees die je die maand zeker niet mag missen.

Deze maand is festivalorganisator Chokri Mahassine aan de beurt. De komende maanden is hij als organisator van het Hasseltse muziekfestival Pukkelpop weer druk in de weer. Nu deelt hij graag zijn drie favoriete tips voor de maand mei.

 

Kunstennacht

  • Waarom hiernaartoe? Hasseltse musea, galeries en kunstenaars zetten hun deuren ’s avonds open tijdens de Kunstennacht. De binnenstad van Hasselt wordt één groot kunst(en)parcours met verschillende disciplines zoals mode, design en literatuur.
  • Waar en wanneer? Verschillende locaties in Hasselt op donderdag 3 mei

Tien

  • Waarom hiernaartoe? Theatermakers Christophe Aussems en Els Theunis spraken met tien Hasseltse jongeren op één van de belangrijkste kantelmomenten in hun leven: het einde van de middelbare school. Verwachtingen, dromen en ontgoochelingen worden in kaart gebracht en resulteren in TIEN intieme en eerlijke portretten om te beluisteren, op locatie tijdens Tournée Locale of –als podcast– waar je wil.
  • Waar en wanneer? Boekbar/Hostel H (Hasselt) van 21 april tot 5 mei 

Just For The Record

  • Waarom hiernaartoe? Voor koffie, vinyl en nog veel meer lekkers!
  • Waar en wanneer? Diesterstraat 18, Hasselt van dinsdag tot zaterdag