U bent hier:

De jazzy weekendtips van Lene

De jazzy weekendtips van Lene

Golden oldies als Herbie Hancock en Ramsey Lewis doen me steevast swingen, maar dit weekend focus ik op de nieuwe generatie. Mijn jazzy weekendtips kan je spotten tijdens RSL Jazz en Les Nuits.

RSL Jazz

Roeselare maakt zich op voor een funky en bovenal gezellig jazzfestival. Ik ben fan van het hele programma, maar deze artiesten zijn zeker de moeite waard:

Er mag gedanst worden op de Londense band Yussef Kamaal, die een ode brengt aan vroeger en nu. Ik leerde de moderne jazzband kennen in een van de docu’s van Lefto dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Verlies jezelf in de experimentele nachtelijke jungle van Dijf Sanders. Wees voorbereid op unieke klanken en sounds uit zijn zelfgebouwde instrumenten. Voeg daar nog wat zotte visuals aan toe en je begrijpt waarom ze er de sticker ‘experimenteel’ op plakken.

Geen jazz, maar wel de moeite: Brusselse rapper Zwangere Guy heeft zijn eerste solo mixtape Zwangerschapsverlof Vol. 3 af en is bovendien een uitstekend entertainer.

Roeselare, 13 mei en 14 mei

Les Nuits

Een unieke locatie en een programmatie met een dijk van een reputatie. Het is moeilijk kiezen tussen de meer dan 50 optredens tijdens Les Nuits.

Mijn must-see tip voor dit weekend is FKJ, een jonge producer uit Parijs. Hij schudt gezapige funk uit z’n mouw en dikt die aan met piano, saxofoon en synthesizers. De titel van zijn debuutplaat ‘Time for A Change’ toont alvast z’n goesting om zich te laten gelden in de muziekwereld.

Naast FKJ, staan die avond ook Romare (met zijn full live band), TODIEFOR en R.O op het programma. De Botanique omschrijft het genre van de avond zelf als ‘elektronica in Lefto-stijl die doet dromen van de festivalzomer’. Dat belooft!

Brussel - Botanique, 11 mei tot 21 mei

 

Reporter: Lene --- "Als ze niet aan het dansen is op een elektronisch muziekfestival, in zen-modus op haar yogamat ligt of door Zuidoost-Azië trekt, signaleert deze Limburgse alle concerten waar een beetje soul of funk in zit."