U bent hier:

De geur van hyacinten

De geur van hyacinten

Daar is de lente

Daar is de lente, daar is de zon en rond deze tijd zijn daar meteen ook de mooiste creaturen die het bos rijk is: de wilde hyacint. In sommige streken worden ze 'blauwe kousjes' genoemd en in andere, minder poëtische regio's 'snottebellen', omwille van het slijm dat uit de stengel komt. 

Kwetsbare natuur

Deze paarse parels met hun schattige klokjes en heerlijke geuren stelen de show in heel wat Vlaamse bossen, maar voor je met een hele buslading vrienden inscheept om naar dat spektakel te gaan kijken: wees voorzichtig en discreet, want de wilde hyacint is erg kwetsbaar. Blijf dus zeker op de paden en pluk geen hyacinten, zelfs niet om ze aan je moeder cadeau te doen - de natuur gaat voor! Ook viervoeters hou je best aan de leiband.

Hallerbos

De bekendste plek waar je het paarse hyacintentapijt kunt gaan bewonderen is het Hallerbos bij Brussel, maar daar kan het in deze periode dus aanschuiven zijn. En dat terwijl er nog meer domeinen in Vlaanderen en Brussel zijn waar je het bloementapijt kunt bewonderen: ontdek hier waar de wilde hyacinten nog bloeien.

Wandelingen

Op sommige plekken worden begeleide wandelingen georganiseerd, zodat je en passant ook nog iets opsteekt over dit mooie voorjaarsfenomeen. Waar gebeurt dat allemaal? Hier! In ieder geval: rep je naar buiten voor een kennismaking met de wilde hyacint, maar doe dat verstandig en met respect voor de natuur. De snottebellen danken je!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Nog meer hyacinten

zondag 14 april 2019

Hyacintenwandeling

Halle, Acht Dreven

Begeleide uitstap of rondleiding

zondag 14 april 2019

Hyacintenwandeling

Halle, Treinstation Halle

Begeleide uitstap of rondleiding

zondag 21 april 2019

HYACINTENwandeling met HALLElesbienne

Pepingen, Parking Ter Rijst

Sportactiviteit

zaterdag 27 april 2019

Een Hyacinten schrijfdag De Haiku Berg Dichter

Westouter, Villa Marguerite Yourcenar


zaterdag 27 april 2019

Een Hyacinten schrijfdag De Haiku Berg Dichter

Westouter, Villa Marguerite Yourcenar


Bekijk alle activiteiten