Hallerbos

De geur van hyacinten

Hier spot je de paarse bloemenpracht.

Daar is de lente

Daar is de lente, daar is de zon - en daar zijn de wilde boshyacinten. Halle zet zich alvast schrap, want daar arriveren weldra weer busladingen vol wandelgrage dagjestoeristen die het paarse bloementapijt in het Hallerbos komen bewonderen. En terecht, want het is waarlijk een indrukwekkend schouwspel.

 

Hyacintenspotters, hierheen!  

Het Hallerbos bij Brussel is de komende weken dé place to be voor hyacintenspotters. Niet verwonderlijk, want hier vind je de grootste oppervlakte aan 'blauwe kousjes' (zoals ze in sommige streken genoemd worden).

Maar euhm, even tussen ons: wist je dat nog heel wat andere natuurgebieden in West- en Oost-Vlaanderen prachtig paars kleuren? Het Helleketelbos, de Kemmelberg, het Koppenbergbos, het Muziekbos... Allemaal rollen ze in de lente een bloementapijt uit. Ontdek hier alle bossen waar je hyacinten kan spotten! 

 

Extra bloemengeweld

Hyacinten met een extraatje? Daarvoor moet je op het Hyacintenfestival in het Heuvelland zijn, op 27 en 28 april. Ga voor een begeleide wandeling, al dan niet met een streepje geschiedenis of accordeonmuziek, of laat je inspireren door het bloemengeweld en schud spontaan een haiku uit je mouw tijdens de schrijfdag. Meer hyacintenpret vind je hier. 

 

Red de natuur

Vooraleer je met een buslading vrienden inscheept om naar het spektakel te gaan kijken: wees voorzichtig, want de 'snottebellen' (zoals ze in sommige andere, minder poëtische streken genoemd worden) zijn bijzonder teergevoelige plantjes. Pluk geen hyacinten, en blijf vooral op de bospaden - waar jij je voeten zet tussen de bloemen, blijft volgend jaar een kale plek achter. Ook je trouwe viervoeter moet aan de leiband blijven. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Nog meer hyacinten