U bent hier:

De Gentse Museumnacht

De Gentse Museumnacht

6 december staat met een groot kruis in onze agenda aangeduid. Omwille van een heilig man die chocolade en marsepein door onze schoorsteen komt droppen, maar vooral omwille van de Gentse Museumnacht. Acht Gentse musea houden dan hun deuren open tot in het holst van de nacht, gratis en voor niets. 

 

Meer dan een museum

Alle Gentse Musea zijn tijdens de museumnacht  open tot 1 uur: voor de democratische prijs van nul euro kan je snuisteren tussen hun vaste en tijdelijke tentoonstellingen. En dat is nog niet alles: achter elke hoek schuilt een bijzondere performance, een muzikale interventie of een grappige workshop. In het STAM - tijdelijk omgedoopt tot het Museum van de Misdaad - kan je ontsnappen uit een muzikale escaperoom, je kracht meten tijdens een wedstrijdje typen gelijk ne flik, poseren voor een mugshot en het geheel doorspoelen met een crimineel drankje geserveerd in een politiecombi. In het MSK wordt er dan weer muziek gemaakt op maat van de dames van de barok en laat je je verleiden door fluisterpoëzie en kunstige speeddates. 

 

Kinderbedtijd?

Ook de kleinsten mogen hun bedtijd vandaag even uit het oog verliezen: zij kunnen naar het Industriemuseum voor de kindermuseumnacht. Bereid ze voor op het snotterseizoen met een gepersonaliseerde zakdoek of laat ze aan de slag gaan met een hypermoderne tekenmachine. En placeer zeker ook samen een dansje op de beats die doorheen heel het museum weerklinken! In de wintertuin van het museum houdt intussen de smid zijn vuurtje heet - en de bar zijn chocomelk warm. 

 

Zet je beste beentje voor

Een museumnacht is geen museumnacht als er niet gedanst kan worden. In de Sint-Pietersabdij draait dj Bobby Ewing (ook wel bekend als de helft van Discobar Galaxie) een set met uitsluitend Nederlandstalige nummers. In het S.M.A.K. is het met Afrikaanse vibes en Burkinees danstalent en in het Huis van Alijn met een rokerige silent disco. En daarna is er natuurlijk nog de nu al legendarische afterparty in café Charlatan, waar doorgedanst wordt tot 6 uur. Slapen? Dat kan overdag ook. 

 

Sommige van deze musea nemen deel aan museumPASSmusées. Koop nu jouw museumpas!

 

Geen resultaten gevonden.
Gentse Museumnacht