U bent hier:

De Gentse Museumnacht

De Gentse Museumnacht

De Gentse Museumnacht

Donderdag 5 december na zonsondergang openen tien Gentse musea gratis hun deuren voor een portie cultuur én feest.


5 december staat met een groot kruis in onze agenda aangeduid. Tien Gentse musea houden dan hun deuren open tot in het holst van de nacht, gratis en voor niets. 

 

Meer dan een museum

Alle Gentse Musea zijn tijdens de museumnacht open tot 1 uur: voor de democratische prijs van nul euro kan je snuisteren tussen hun vaste en tijdelijke tentoonstellingen. En dat is nog niet alles: achter elke hoek schuilt een bijzondere performance, een muzikale interventie of een grappige workshop.

 

Boven- én ondergronds

Het STAM legt de stad onder je voeten bloot. Haal je zaklamp boven en daal mee af. Speel human whack-a-mole, reuze-riooldeksel-memory of ga diep Underground! Blijf je liever bovengronds? In het Industriemuseum duik je via een adembenemende death ride in razendsnel tempo de Gentse nacht in. Voel de wind in je oren suizen – en je hart in je lijf bonken – terwijl je afstevent op de romantische Minnemeersbrug voor een zachte landing. 

 

Kinderbedtijd?

Ook de kleinsten mogen hun bedtijd vandaag even uit het oog verliezen: zij kunnen naar het STAM voor de kindermuseumnacht. Daar worden ze bodemexperts en ontmoeten ze de ondergrondse dieren van Studio ORKA. En iedereen kan er naar hartenlust mollen meppen, maar opgepast: de vloer is lava.

 

Zet je beste beentje voor

Een museumnacht is geen museumnacht als er niet gedanst kan worden. Het S.M.A.K. brengt met het jazzcombo REEDS & DEEDS een eerbetoon aan Rahsaan Roland Kirk en in het Huis van Alijn zorgt DJ Stefaan De Winter voor beats en marsmuziek. En daarna is er natuurlijk nog de nu al legendarische afterparty in café Charlatan, waar doorgedanst wordt tot 6 uur. Slapen? Dat kan overdag ook. 

 

Wil je het hele jaar door voordelig naar musea? Met een museumpas kan je wanneer je wil en zo vaak je naar meer dan 165 musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Haal er eentje in huis.

 

Wat is er te doen?

Van 19 maart 2020 tot 6 juni 2020

Virtuele tour TAL R 'Home Alone'

Antwerpen, Tim Van Laere Gallery

Tentoonstelling

Van 18 april 2020 tot 6 juni 2020

UITGESTELD - Expo Fotokring Kerklommer

De Haan, Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer

Tentoonstelling

Van 6 september 2019 tot 6 juni 2020

Danslessen URBAN/HIPHOP door ervaren wedstrijddansers!

Peer, sporthal College

Sportactiviteit

Van 3 februari 2020 tot 6 juni 2020

Yogirya - Yoga meets Crossfit

Brustem (Sint-Truiden), Het Wijdeland

Sportactiviteit

Van 10 september 2019 tot 6 juni 2020

Dans lessen Turning Point Schilde

Schilde, Sporthal Vennebos

Sportactiviteit

Bekijk meer tips