U bent hier:

De festivalzomer van reporter Lene

De festivalzomer van reporter Lene

Mijn vakantiegeld gaat niet naar korte rokjes, strandvakanties of gin tonics op een zonnig terras. Mijn zomerloon gaat naar een steengoede line-up en een lauwe festivalpint.

Ik lijst de festivals waar ik de komende weken vertoef met plezier voor je op. Misschien zien we elkaar daar, en dan klinken we met ons plastieken pintje. Schol!


Down The Rabbit Hole (23 - 25 juni)

Op De Groene Heuvels is de line-up (Nicolas Jaar, Izzy Bizu, Soulwax, De la Soul, Bonobo,...) minstens even belangrijk als de randanimatie: van bootcamps en yogalessen tot een openlucht bosbios en een dinnershow in Lucky’s Kerk. Ze hebben er zelfs een tijdelijke platenzaak. Nederland, ik hou van u.

 

Couleur Café (30 juni - 2 juli)

Ik kijk er naar uit om de nieuwe locatie van Couleur Café, het prachtige park aan het Atomium, te ontdekken. De organisatie spreekt over een park bomvol verrassingen met onder andere een namasté temple, een verborgen sovjetbar en reuzehangmatten. Foodies kunnen hun hartje traditiegetrouw ophalen aan de ‘Rue du Bien Manger’. Kers op de taart is de goed gevulde en veelzijdige affiche.

 

Gent Jazz (6 - 15 juli)

Op de Gentse Bijlokesite kan je genieten van het beste van jazz en aanverwanten. Naast headliners als Herbie Hancock, Kamasi Washington en de ravissante diva Grace Jones zijn er ook podiumplaatsen voor Belgisch talent. Als je houdt van culinair smullen onder begeleiding van livemuziek zijn de jazzlunches een leuke extra.

 

Rock Herk (14 - 15 juli)

Het idyllische Herk-de-Stad... daar ben ik geboren en getogen. Daar is het een weekend per jaar de hemel op aarde. Daar moet je zeker zijn voor Limburgse gezelligheid, harde gitaren, en de comeback van Millionaire.

 

Boomtown (18-22 juli)

Ik woon vier jaar in Gent en weet ondertussen hoe wijs de Gentse Feesten zijn. Echt vréé wijs is het vijfdaags muziekfestival Boomtown. De concerten buiten op de Kouter zijn gratis, de optredens in de Handelsbeurs en Opera zijn heel betaalbaar. De line-up is een mix tussen aanstormend talent en gevestigde waarden. Check dus zeker het programma als je dan toch in Gent bent.

 

WECANDANCE (12-13 augustus)

Ik heb geen fashionblog en lees geen modemagazines, maar waag me mogelijks toch naar het strand van Zeebrugge voor het hipste festival van België. Ze nemen de dresscode (dit jaar: Desert Dreams) daar heel serieus, maar ik ben vooral benieuwd naar de desert-dansvloer en het indrukwekkende assortiment van food en drinks.

 

Pukkelpop (16-19 augustus)

Pukkelpop komt dit jaar opnieuw met een muzikale mix waarmee ze ongetwijfeld elke festivalganger over de streep naar Kiewit kunnen trekken. Het wordt moeilijk kiezen tussen de meer dan 150 artiesten en bands op acht verschillende podia. Mijn must sees voor Limburgs finest zijn BADBADNOTGOOD, Glints, Cashmere Cat, Nicolas Jaar, Floating Points en Moderat.

 

Horst (8 - 9 september)

Sinds drie jaar sluit ik de zomer in tranen van geluk af met Horst. Dit is de absolute topper van mijn lijstje. De fabelachtige setting, de mix tussen kunst en elektronische muziek en het gezellige, diverse, hippe (maar niet té hippe) publiek dat er op afkomt maken het festival gewoon af.

 

Reporter: Lene --- "Als ze niet aan het dansen is op een elektronisch muziekfestival, in zen-modus op haar yogamat ligt of door Zuidoost-Azië trekt, signaleert deze Limburgse alle concerten waar een beetje soul of funk in zit."