Ibeyi

De 7 leukste evenementen voor Brusselse studenten

Zoveel musea, muziek en voorstellingen in Brussel, je kunt je ogen niet geloven! Hieronder een kleine selectie van de leukste evenementen uit het gigantische aanbod.

Indierock uit BXL

Talentalerm! Op zijn straffe eerste ep brengt Edouard van Praet hommage aan de ballads van Leonard Cohen, de tophits van de Beatles en de psychedelica van de jaren '60. Voor zijn concerten omringt de muzikant zich met collega's die net zo neurotisch zijn als hij om samen te vertellen over hoe eenzaamheid zich vertoont in de buitenwereld. Ontdek het bont allegaartje in actie tijdens de release show van Edouards nieuwe ep.

Prachtige Japanse prenten

Shin hanga (letterlijk vertaald: nieuwe prentkunst) is een vernieuwingsbeweging van de Japanse traditionele prentkunst (ukiyo-e) in het begin van de 20ste eeuw. Hoewel de meeste klassieke thema’s aan bod komen, zoals landschappen, mooie vrouwen (bijin), kabuki-acteurs en bloem- en vogeltekeningen, weerspiegelen de Shin hanga-prenten ook de modernisering van Japan. Vergaap je aan de verfijnde houtdrukken in het Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Meer cultuuravontuur in Brussel

Vandaag

Belgian National Orchesta, González-Monjas & Ibragimova

Brussel