De 10 leukste wandelingen met het gezin

Niets zo gezond als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan ... “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.

4x op wandel in de stad

  • Mechelen stuurt je stappen langs twee interactieve stadswandelingenVan arend tot zwaluw is een beestige ontdekkingstocht, Met natte voeten een avontuurlijke wandeling voor echte waterratten. Laat jullie leiden door de kinderen en bekijk de stad door hun ogen.

 

  • Onder negen monumenten in Sint-Truiden liggen mysterieuze kistjes: tijdens een spannende stadsqueeste mogen jullie die met een speciale sleutel openmaken, in de hoop de schat te ontdekken.  

 

  • Wist je dat Scherpenheuvel de vorm heeft van een zevenpuntige ster? Tijdens de Sterrentocht gaan jullie op zoek naar de zeven tegels die de hoeken van de stad vormen, en krijgen jullie bij elke ster een opdracht.

 

  • Ieder jaar gooit een mysterieus schip zijn anker uit voor de kust van Oostende. The Crystal Ship zit vol kunstenaars, die overal in de stad hun werk achterlaten. Tijdens de paasvakantie zien jullie de artiesten live aan het werk, hun kunstwerken (en die van de afgelopen jaren) kan je het hele jaar door bewonderen. 

 

6x in de natuur in

  • In Kiewit wacht een mysterie op enkele slimme speurneuzen: breng alle opdrachten tot een goed einde, kraak de code en misschien volgt dan wel een verrassing ...

 

  • Het Pagadderpad in Dessel is speciaal ontwikkeld voor kleine bengels en deugnieten. Op het programma staan onder andere: lopen over water, springen als een ree, denappel-schieten en een boot voort trekken. 

 

  • In maar liefst 14 bossen in de Westhoek worden jullie op sleeptouw genomen door Stijn het Konijn, Bruno Boswachter of een van hun gekke vriendjes, die jullie onderweg voorzien van grappige weetjes en leuke doe-opdrachten.

Onze kinderen vinden deze speurtochten een voor een ontzettend leuk: het is de ideale manier om ze zonder zeuren te laten wandelen. De afstand van de speurtochten is ideaal, en ze merken niet eens dat ze aan het wandelen zijn.

— Mama Lies
  • Ideaal in de lente: de speurneuzentocht in Borgloon! Verdwaal tussen de bloesemwolken, los onderweg de opdrachten op en misschien mogen jullie ook eens in de schatkist neuzen ...

 

  • Altijd al willen weten waarom er in Heusden-Zolder een roze pony in de wei staat? En wel te vinden voor een potje golf met een hamster? Dan is de Berenwandeling beslist iets voor jullie. 

 

  • In Oud-Turnhout leidt een Fabuleuze Speurderskaart jullie dwars door een prachtig natuurgebied. Hou onderweg jullie ogen en oren goed open, want langs het parcours liggen opdrachtenpotjes verstopt! 

 

Lees ook 

 

6x avontuurlijk wandelen met kinderen

Verder lezen 

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Verder lezen 

De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Verder lezen 

 

MyFamily