dans voor kinderen

Dans voor kinderen: 5 tips

Grappig, ontroerend, stoer of acrobatisch: deze dansvoorstellingen voor kinderen laten je mond openvallen van verbazing. Of trek je liever zelf je dansschoenen aan?

 

1. Dans buiten de muren in Birds (8+)

In Birds trekt choreograaf Seppe Baeyens met een groep dansers en muzikanten (en het publiek, natuurlijk), naar buiten, weg van het theatergebouw. Daar dansen ze niet alleen met elkaar maar ook met jou, en zelfs met toevallige voorbijgangers. Het resultaat is een speelse voorstelling vol humor en verbeelding, zomaar op straat.

 

2. Rond en rond in DRRRAAI (3+)

In DRRRAAI gaat alles aan het draaien. De dansers draaien om hun as en in de ruimte, het decor bestaat uit cirkels en draaiende sculpturen en de muziek kolkt door de zaal. Het wordt een voorstelling zonder woorden maar vol beweging: je mag in het decor gaan zitten om te kijken, en zo word je zelf ook deel van de bewegingen. Na de voorstelling mogen jullie samen meebouwen een aan nieuwe installatie.   

 

3. Dansen in de straten met Follow Me (6+)

Geen zin om in een zaal te blijven zitten? Tijdens Follow Me nemen twee acrobaten je mee de straat op. Volg hen terwijl ze stuiteren tegen muren en gevels, van kasseien een danstapijt maken en slingeren rond lantaarnpalen, terwijl het verkeer voor achtergrondmuziek zorgt. Met een mix van dans, parcours en acrobatie: zo heb je de stad nog nooit bekeken.

 

4. David Bowie voor kleuters in Ballon Bandit (3+)

Tijdens het Mini D Festival, nog tot 8 mei, ontdek je overal in Brussel magische dansvoorstellingen voor iedereen vanaf zes maanden. 

Zoals Ballon banditwaarin Tom helemaal alleen is tot er een gele ballon op het toneel verschijnt. Dans, muziek en beweging brengen Tom plots op allerlei plekken, en Ballon danst vrolijk met hem mee. Muziek van David Bowie en een simpele ballon veranderen zo zijn eenzaamheid in een frisse voorstelling vol poëzie en beweging. 

 

5. Zelf meedoen? 

Kijken naar mensen die dansen is leuk, maar zelf dansen is ook altijd een feest. Heb je je laten inspireren door een dansvoorstelling, of wil je al je creativiteit de vrije loop laten en zelf de beste moves verzinnen? Trek dan naar een dansles of -workshop in je buurt, en misschien sta jij binnenkort zelf te blinken op een podium. 

Meer dansvoorstellingen voor kinderen

 

Beleef Weer Meer

Reeks
Beleef Weer Meer