U bent hier:

Dag van de Wetenschap 2018

Dag van de Wetenschap 2018

Wetenschap, niets voor jou? Dat is onmogelijk, want alles is wetenschap. En iedereen is een wetenschapper, van een astronaut over een loodgieter tot een noordzeevisser. Dus vergeet stoffige professoren in oubollige laboratoria, en ga ontdekken waar de wereld van de wetenschap écht om draait. En waar beter beginnen dan op de Dag van de Wetenschap? 

 

Deuren open

Op zondag 25 november gooien bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea en allerlei andere laboratoria in heel Vlaanderen hun deuren open voor nieuwsgierige bezoekers. Wetenschappers vertellen enthousiast over hun job, en bovendien kan je ook zelf de proef op de som nemen tijdens boeiende workshops en spannende experimenten. Enkele highlights uit het programma: bestudeer echte menselijke organen, ontrafel de geheimen van de Noordzee, maak een virtuele wandeling door een regenwoud of bewonder een echte zonnewagen.

 

Ook voor kleine genieën

Een kleine Einstein in huis die graag moeilijke vragen stelt? Dan heb je geluk, want op de Dag van de Wetenschap hoef je die zelf niet te beantwoorden. Duw je koters gewoon in de handen van professionals, die met plezier hun vragenvuur doorstaan en hen alles vertellen over de wondere wetenschapswereld. En natuurlijk zijn er ook voor de kleinsten heel wat activiteiten voorzien: ze kunnen hun eigen robot programmeren, hun zelfgebouwde raket de hemel in schieten, met 3D-printers spelen en nog veel meer. Ontdek alle activiteiten voor kinderen hier.

 

Alle activiteiten

Bekijk hier alle wokshops, lezingen, demonstraties en tentoonstellingen tijdens de Dag van de Wetenschap.

Of check het aanbod per provincie:

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt

Alle activiteiten op de Dag van de Wetenschap

Aquacultuur... duurzamer, duurzaamst. In combinatie metag vertical farming.

Kortrijk, PTI Campus Tuinbouwschool

Lezing of congres Cursus of workshop Opendeurdag Tentoonstelling