U bent hier:

Dag van de Trage Weg

Dag van de Trage Weg

Midden in de stad of op de boerenbuiten: overal vind je geheime doorsteekjes, vergeten veldwegen en eeuwenoude paden. Op 20 en 21 oktober wordt het daar een gezellige drukte, want tijdens Dag van de Trage Weg staan die paden extra in de kijker. Authentieke landweg of nieuw tracé, dit weekend laten ze zich met plezier bewandelen. Wel op voorwaarde dat je het traag doet, natuurlijk: geen gestress en gejaag vandaag, enkel geslenter en gedraal. Of rustig gefiets, als het echt moet. 

 

Heerlijk onthaasten

Knoop de veters van je wandelschoenen en haast je - langzaam - naar de trage wegen in je buurt, want dit weekend valt daar vanalles te beleven. In het noorden van Brussel kan je je bijvoorbeeld door een gids op sleeptouw laten nemen langs rustige wandelplekjes in een snelle stad. In Temse valt dan weer een half onder water gelopen steenbakkerij te bewonderen en in Bornem wordt zowaar een gloednieuwe trage weg geopend. En zowat overal is het heerlijk genieten van rust, stilte en idyllische landschappen

 

Ezelfeesten en fluisterboten

Mag het wat avontuurlijker? Geen probleem, ook daarvoor zijn trage wegen uitermate geschikt. In Zoutleeuw mag je op wandel met een ezel, gevolgd door een nu al legendarisch avondfeest op de ezelboerderij. En in de Westhoek kan je naast wandelen ook traag varen, dankzij de fluisterboten die bij wijze van veerpont liggen te wachten op het kanaal. 

 

Alle activiteiten

Kriebelt het al om de verborgen steegjes en paden in jouw buurt te ontdekken? Ontdek dan hier alle activiteiten op en langs Trage wegen. 

Alle activiteiten tijdens de Dag van de Trage Wegen

Van 25 juni 2019 tot 3 september 2019

Wandelen met Solida langs de trage wegen om de 14 dagen elke dinsdagavond

Kalken (Laarne), Kalken aan de kerk

Fiets- of wandelroute

zaterdag 19 oktober 2019

Trage wegen in een snelle stad

Brussel, Midden Europaplein

Begeleide uitstap of rondleiding

zondag 20 oktober 2019

Dag van de Trage Weg Molenstede

Molenstede (Diest), Ontmoetingscentrum 't Molenhuis

Begeleide uitstap of rondleiding

zondag 20 oktober 2019

Dag van de Trage Weg Molenstede

Molenstede, OC 't Molenhuis

Begeleide uitstap of rondleiding

zaterdag 26 oktober 2019

Wandeling 'Dag van de trage weg'

Hallaar, Vertrek parochiezaal Hallaar

Beurs

Dag van de Trage Weg