U bent hier:

Dé theatertips van 2017!

Dé theatertips van 2017!

Laat je op feestjes al eens graag de woorden 'Shakespeare', 'FC Bergman' of 'Bruno Vanden Broecke' vallen? Yep, je bent een theaterafficionado-in-spé. Nu nog zorgen dat je weet waarover je spreekt. Maak je goede theatervoornemens waar en vul je agenda met het mooiste aan wat de Vlaamse podia in de lente van 2017 te bieden hebben.

Verdrink je in de seizoensbrochures? Wij helpen. Hieronder vind je de 5 must-sees van het komende theatervoorjaar. O ja, en vergeet niet: als je indruk wilt maken, is 'Carry Goossens' een absolute no no. Succes!

 

Chokri Ben Chikha zorgt altijd wel voor ambiance in de keet - ook dit keer weer met een voorstelling (samen met Zouzou Ben Chikha en Marijke Pinoy) waarin hij de balans probeert op te maken van de Tunesische revolutie, en onderzoekt wat 'revolutie' überhaupt nog betekent in deze tijd. Brandbommetjes zelf mee te brengen. 

 

Theater met de grote T = Opera. De Munt brengt de beroemde Puccini-opera Madama Butterfly in een 'theaterritueel voor vandaag' - de zware taak om dat te doen ligt in handen van regisseur Kirsten Dehlholm en ditigent Roberto Rizzi Brignoli. Nog nooit naar de opera geweest? Tijd om het eens te proberen. Deze klassieke tearjerker heeft nog nooit iemand verveeld.

 

Meteen gaan voor de grote uitdaging? Check deze marathon: KVS laat op drie dagen tijd de volledige Odysseia lezen door een keur aan acteurs en actrices. Dat eeuwenoude epos van Homeros heeft immers meer te maken met vandaag dan je zou denken: een mens die tien jaar in een boot over alle zeeën zwalkt in een poging om ergens een thuis te bereiken... helemaal  spek voor de bek van de geëngageerde regisseur Michael De Cock. Leun rustig achterover in je stoel en laat de verzen tot je komen. May the patience be with you!

 

Het Klara-festival strikt allround theaterman Ivo Van Hove - die nog met David Bowie werkte, u weet wel - voor een première. in Dagboek van een verdwenene bewerkt hij een liedcyclus van Janacek over een dorpsjongen die een mysterieus zigeunermeisje volgt en daarvoor huis en haard in de steek laat. Componist Annelies Van Parys schreef een gloednieuw coda bij het stuk van de Tsjechische grootmeester. Een voorstelling om te zien én horen, dus.

 

Behoeft deze klassieker nog uitleg? Jawel, misschien toch, het is namelijk voor het eerst dat deze beroemde musicalklassieker (zing nu allemaal in koor 'Memory') te gast is in de vernieuwde Elisabethzaal in Antwerpen. Meezingen een een traantje wegpinken in optuimale condities, dus. 

 

Omdat jeugdtheater soms prikkelender kan zijn dan het grote theater: zoek de twaalfjarige in uzelf op en ga naar Meisjes van krijt. Dominique Collet en Griet Dobbels staan samen met twee kinderen uit de ateliers van KOPERGIETERY op scène in een verhaal over een meisje 'dat achter een weggewaaid verhaal aanrende'.

 

Weinig gezelschappen zijn zo sympathiek en zo op maat van hun stad (Antwerpen) als het fabuleuze MartHa!tentatief, met Bart Van Nuffelen en Johan Petit als sterkhouders. Samen met muzikant David Bovée maakt Johan Petit nu een voorstelling over melancholie en optimisme. Het zal wellicht een verhaal worden zoals we dat kennen: toegankelijk voor iedreeen, maar met grote levenswijsheden. 

Alle theater van 2017

maandag 24 september 2018

Theatervoorstelling ULE - ik was veertien in 1914

Eke (Nazareth), CC Zaal NOVA

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

Dementiecabaret

Houthulst, Dorpshuis Jonkershove

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

Muziektheatervoorstelling 'Open Geest'

Lede, Gemeenschapscentrum De Volkskring

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

Humor op Maandag: Elias van Dingenen, Stijn Verdegem en Bart Grin

Wervik, 't Kapittel

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

Madame Pylinska et Le Secret de Chopin

Brussel, Centrum Brussel

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

Vitalski in theater “De ideale schoonzoon”

Sint-Katelijne-Waver, VC DE PENSEUR vzw

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

King Lear - Toneelgroep Maastricht

Sint-Truiden, Cultuurcentrum de Bogaard

Theatervoorstelling

maandag 24 september 2018

Madame Pylinska et le secret de Chopin

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten - BOZAR

Theatervoorstelling

dinsdag 25 september 2018

Praatcafé dementie:"Mistig landschap" - een muzikale theatermonoloog over dementie

Haacht, GC Den Breughel

Theatervoorstelling

dinsdag 25 september 2018

Verteltheater: Mist, mijn moeder en ik

Aalter, Gemeentehuis Aalter

Lezing of congres Festival Concert

Bekijk alle activiteiten
Dé theatertips van 2017