U bent hier:

Dé theatertips van 2017!

Dé theatertips van 2017!

Laat je op feestjes al eens graag de woorden 'Shakespeare', 'FC Bergman' of 'Bruno Vanden Broecke' vallen? Yep, je bent een theaterafficionado-in-spé. Nu nog zorgen dat je weet waarover je spreekt. Maak je goede theatervoornemens waar en vul je agenda met het mooiste aan wat de Vlaamse podia in de lente van 2017 te bieden hebben.

Verdrink je in de seizoensbrochures? Wij helpen. Hieronder vind je de 5 must-sees van het komende theatervoorjaar. O ja, en vergeet niet: als je indruk wilt maken, is 'Carry Goossens' een absolute no no. Succes!

 

Chokri Ben Chikha zorgt altijd wel voor ambiance in de keet - ook dit keer weer met een voorstelling (samen met Zouzou Ben Chikha en Marijke Pinoy) waarin hij de balans probeert op te maken van de Tunesische revolutie, en onderzoekt wat 'revolutie' überhaupt nog betekent in deze tijd. Brandbommetjes zelf mee te brengen. 

 

Theater met de grote T = Opera. De Munt brengt de beroemde Puccini-opera Madama Butterfly in een 'theaterritueel voor vandaag' - de zware taak om dat te doen ligt in handen van regisseur Kirsten Dehlholm en ditigent Roberto Rizzi Brignoli. Nog nooit naar de opera geweest? Tijd om het eens te proberen. Deze klassieke tearjerker heeft nog nooit iemand verveeld.

 

Meteen gaan voor de grote uitdaging? Check deze marathon: KVS laat op drie dagen tijd de volledige Odysseia lezen door een keur aan acteurs en actrices. Dat eeuwenoude epos van Homeros heeft immers meer te maken met vandaag dan je zou denken: een mens die tien jaar in een boot over alle zeeën zwalkt in een poging om ergens een thuis te bereiken... helemaal  spek voor de bek van de geëngageerde regisseur Michael De Cock. Leun rustig achterover in je stoel en laat de verzen tot je komen. May the patience be with you!

 

Het Klara-festival strikt allround theaterman Ivo Van Hove - die nog met David Bowie werkte, u weet wel - voor een première. in Dagboek van een verdwenene bewerkt hij een liedcyclus van Janacek over een dorpsjongen die een mysterieus zigeunermeisje volgt en daarvoor huis en haard in de steek laat. Componist Annelies Van Parys schreef een gloednieuw coda bij het stuk van de Tsjechische grootmeester. Een voorstelling om te zien én horen, dus.

 

Behoeft deze klassieker nog uitleg? Jawel, misschien toch, het is namelijk voor het eerst dat deze beroemde musicalklassieker (zing nu allemaal in koor 'Memory') te gast is in de vernieuwde Elisabethzaal in Antwerpen. Meezingen een een traantje wegpinken in optuimale condities, dus. 

 

Omdat jeugdtheater soms prikkelender kan zijn dan het grote theater: zoek de twaalfjarige in uzelf op en ga naar Meisjes van krijt. Dominique Collet en Griet Dobbels staan samen met twee kinderen uit de ateliers van KOPERGIETERY op scène in een verhaal over een meisje 'dat achter een weggewaaid verhaal aanrende'.

 

Weinig gezelschappen zijn zo sympathiek en zo op maat van hun stad (Antwerpen) als het fabuleuze MartHa!tentatief, met Bart Van Nuffelen en Johan Petit als sterkhouders. Samen met muzikant David Bovée maakt Johan Petit nu een voorstelling over melancholie en optimisme. Het zal wellicht een verhaal worden zoals we dat kennen: toegankelijk voor iedreeen, maar met grote levenswijsheden. 

Alle theater van 2017

Van 13 juni 2018 tot 19 juni 2018

De Speler

Gent, Opera Gent

Theatervoorstelling

dinsdag 19 juni 2018

ELIXIR van Eric-Emmanuel SCHMITT

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten - BOZAR

Theatervoorstelling

4+

woensdag 20 juni 2018

Voorleesuurtjes @de Bib

Melsele, Bib Melsele

Theatervoorstelling

4+

woensdag 20 juni 2018

Leeslekker • voorleesuurtje

Wilrijk, Openbare Bibliotheek Bist

Theatervoorstelling

8+

woensdag 20 juni 2018

Vriendjesdagen Woord

Kalmthout, Oude brandweerkazerne

Theatervoorstelling

3+

woensdag 20 juni 2018

Voorleesnamiddag

Nazareth, Bibliotheek Nazareth

Theatervoorstelling

woensdag 20 juni 2018

The Tonight Show starring Gorges Ocloo

Genk, C-mine cultuurcentrum

Theatervoorstelling

Van 21 februari 2018 tot 20 juni 2018

FUS! Improcomedy Night

Borgerhout, 't Werkhuys

Theatervoorstelling

woensdag 20 juni 2018

Zang- en theatervoorstelling "Brood én rozen voor iedereen"

Beveren-Waas, Cultuurcentrum Ter Vesten

Theatervoorstelling

woensdag 20 juni 2018

Bal Tribunal

Brussel, GC De Markten

Theatervoorstelling

Bekijk alle activiteiten
Dé theatertips van 2017