U bent hier:

Dé comedyhypes van voorjaar 2017

Dé comedyhypes van voorjaar 2017

Vlaanderen telt een aantal straffe mannen en vrouwen, als het gaat over comedy. Was 2016 een moeilijk jaar voor u? Schrijf dan alvast deze vijf comedypremières in uw agenda - zo weet u zeker dat er voorjaar 2017 wat te lachen valt.

Deze comedians kunnen ons alvast, gniffelend van voorpret, in hun shows verwachten:

 • Henk Rijckaert - Technostress
  De hedendaagse mens lijdt aan FOMO - Fear Of Missing Out, de angst om niet mee te zijn, om de hipste feestjes en de laatste nieuwtjes te missen. Comedian Henk Rijckaert fileert in zijn nieuwe zaalshow Technostress de soms absurde situaties die dat met zich meebrengt. Via apparaten als de smartphone of die irritante madam van de gps die het altijd beter weet - neen, ik maak géén U-turn - komt een eindeloze stroom aan informatie, berichten en breaking news voortdurend op ons af. Zit uw hoofd ook zo boordevol?

 • Xander De Rijcke - Quarter Life Crisis
  Hij is nog geen dertig, en hij worstelt al met een existentiële crisis... Comedian Xander De Rijcke heeft natuurlijk hard geleefd, met al drie zaalshows en een best-off achter de kiezen. Gaapt nu het zwarte gat? Is De Rijcke zijn midlife crisis aan het voorbereiden? Of is Xander De Rijcke gewoon volwassen aan het worden? Dokter, dokter! In Quarter Life Crisis maakt De Rijcke de analyse van een zéér herkenbare levensfase en neemt samen met u de tips onder de loep om uit de put te klimmen. Geen betere dokter dan een stand-up comedian!

 • Thomas Smith - Strak
  Hij reisde door Indië met Martin Heylen en Vlaanderen leerde hem kennen in De Slimste Mens, maar in wezen is Thomas Smith voor alles nog steeds een topcomedian. In deze nieuwe show Strak heeft hij een plan, en dat is behoorlijk... juist. Sith belooft een hypergefocuste tocht doorheen zijn universum waar logica en nonsens door elkaar lopen. 

 • William Boeva - Reset
  Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan, veranderde het leven van William Boeva in één grote rollercoaster. Nu de rit voorbij is staat Boeva weer met beide voeten op de grond. Tijd om na te denken. De spannende rush was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar heeft het hem ook zelf veranderd? En hoe dan? Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien en de boel te resetten. Nog sneller, nog scherper en nog verrassender.
 • Lukas Lelie - Ik doe mijn best
  Relatieve nieuwkomer in het comedyveld, en met een bloemrijke naam: Lukas Lelie doet alvast zijn best. In zijn eerste echte zaalshow profleert hij zich als de onsympathieke loser - een beetje zoals Philippe Geubels - maar zijn droge, bijna ernstige humr doen je toch dubbelliggen. Niet voor één gat te vangen, deze debutant - en zo hebben we onze comedians graag.  

(Foto: Henk Rijckaert - Technostress)

Nog meer comedy? Hierzo!

Van 7 december 2018 tot 10 december 2018

Kantje Boord

Asse, Cultuurzaal Oud Gasthuis

Theatervoorstelling

maandag 10 december 2018

Le grand Sextacle

Sint-Gillis, La Tricoterie - Contactenfabriek

Theatervoorstelling

Van 26 september 2018 tot 11 december 2018

Lachen Gieren Condors

Antwerpen, Arenbergschouwburg


dinsdag 11 december 2018

Van Peel overleeft 2018 - De 10de eindejaarsconference

Hasselt, Cultuurcentrum Hasselt

Theatervoorstelling

Van 9 december 2018 tot 11 december 2018

Slips Inside

Brussel, Théâtre de Poche

Theatervoorstelling

woensdag 12 december 2018

Tina en Tamara: de Kerstrevue - Hart boven Hard

Brussel, Kaaitheater

Theatervoorstelling

woensdag 12 december 2018

Toneelvoorstelling

Hamme, De Zouaaf

Theatervoorstelling

donderdag 13 december 2018

Brave little Belgium

Jabbeke, Vrijetijdscentrum

Theatervoorstelling

donderdag 13 december 2018

Pieter Verelst (Cabaret)

Leuven, 30CC/Wagehuys

Theatervoorstelling

donderdag 13 december 2018

Rob Vanoudenhoven: Het XIIIe Werk

Leuven, 30CC/Minnepoort

Theatervoorstelling

Bekijk alle activiteiten
Niet te missen comedy 2017