U bent hier:

Cultuurmarkt van Vlaanderen

Cultuurmarkt van Vlaanderen

Het nieuwe cultuurseizoen verschijnt stilaan aan de horizon en in Antwerpen staan ze te popelen om het feestelijke startschot te geven: de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Ontdek op zondag 26 augustus het nieuwe aanbod van kunst- en cultuurhuizen in heel Vlaanderen en pik intussen ook al enkele voorproefjes mee; die smaken ongetwijfeld naar meer... 

 

De marktkramers 

De verschillende pleinen van Antwerpen lopen vol en heel wat musea en cultuurhuizen bieden je een blik op alles wat ze in de nabije toekomst te bieden hebben. Op de reuzegrote infomarkt maak je kennis met het aanbod voor het komende seizoen in heel Vlaanderen, tussendoor kan je alvast aan de opwarming beginnen met korte concerten en voorstellingen, tentoonstellingen en performances. We garanderen dat je met een volle agenda zal thuiskomen! 

Een korte bloemlezing uit het programma: ga discorolschaatsen in hetgeluk, of waag je kans op een van de vrij te bespelen piano's. Pik een stukje mee van de nieuwe musical Hans en Grietje, kom tot rust met een streepje klassieke muziek of kruip in de bus met benen van hetpaleis voor een verrassend staaltje theater.  Moe van al die cultuur? Trek dan naar de Wapper, het literaire centrum van de Cultuurmarkt, en installeer je met een boek voor een korte (of lange) pauze. 

 

Vliegen vangen

Voor de kinderen is er ook plaats, op de Cultuurmarkt én in het nieuwe cultuurseizoen. Volg samen de vliegroute: passeer langs alle standen waarboven een vlieg fladdert, doe een opdracht of woon een voorstelling bij en ontdek wat er voor de kleinsten te beleven valt in cultuurland. Met je gevulde stempelkaart krijg je een leuke verrassing! 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Cultuurmarkt van Vlaanderen