U bent hier:

Cultuur in openlucht

Cultuur in openlucht

Cultuur in openlucht

Vrees je voor een lange zomer zonder festivals en evenementen? Niet nodig! Hier pik je voorstellingen, concerten, films of een streepje kunst mee in open lucht.


1. Kunst en dieren in LABIOMISTA

Op de oude mijnsite Zwartberg in Genk vind je nu LABIOMISTA, het immer evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen. In de mooie directeurswoning krijg je een overzicht op de geschiedenis van de site en het werk van Vanmechelen, het omliggende domein is een dierentuin en een beeldenpark tegelijk. Tussen de kunstinstallaties spot je namelijk een bont gezelschap aan dieren, van een pasgeboren dromedarisje tot enkele vrolijke lama's. 

 

2. Muziektheater a volonté 

Corona laat zijn teugels stilletjes aan vieren en wie weet zitten jij en ik binnenkort naar een overrompelend symfonieorkest te luisteren in de nieuwe Concertzaal van Het Gentse Muziekcentrum De Bijloke. Deze zomer krijg je alvast een voorproefje. Want Bijloke Wonderland organiseert een zomerfestival met in totaal 66 openluchtconcerten in de binnentuin van het Muziekcentrum. Alles van Jazz, klassiek en nieuwe muziek, muziektheater, piano op zondagochtend, literatuur, familievoorstellingen tot lezingen.

 

3. De zomerse melodie van september 

De organisatoren van B-Classic vroegen 4 vooraanstaande muziekprogrammatoren om vijf muziekdozen te vullen met artiesten, gezelschappen en ensembles naar keuze. Kurt Overbergh (Ancienne Belgique), Joost Fonteyne (Klarafestival), Eppo Janssen (Pukkelpop), en Irene Rossi (Couleur Café) nemen elk een zaterdagavond in september voor hun rekening. In elke muziekdoos is er plaats voor vier muzikanten, verspreid over de gigantische binnenplaats van de Ambiorixkazerne in Tongeren. Wanneer de dozen open gaan open geniet het publiek vijf keer van een intiem, (semi-)akoestisch concert.