Cadeau-idee

Culturele cadeaus: 10 tips voor de feestdagen

Eindejaar en de feestdagen naderen - de jacht op kerstcadeaus kan beginnen. Wil je een ervaring cadeau geven en wat inventiever uit de hoek komen dan met een Bongo? Met deze originele cadeautips maak je elke liefhebber van kunst, cultuur of een uitstapje blij.

1. Een museumpas: een heel jaar plezier

Met een museumpas bezoek je een heel jaar lang meer dan 200 musea, gratis en voor niets. Zo geef je dus niet een of twee, maar eindeloos veel uitstapjes cadeau: als ze daar niet blij mee zijn, dan weten wij het ook niet meer. 

Geef een museumpas cadeau

2. Een concert in het openluchttheater

Een van de mooiste plekken om van een concert te genieten is het Antwerpse Openluchttheater, middenin het groene Rivierenhof. Je geniet er gegarandeerd van een sfeervol avondje uit. Een cadeaubon voor het OLT is bovendien ook geldig in de Arenbergschouwburg

3. Geef een artistieke uitlaatklep cadeau

Leren acteren, aquarelschilderen of verhalen schrijven? WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen. Voor absolute beginners tot gevorderde amateurkunstenaars. Met een cadeaubon schenk je dus een nieuwe hobby, of gewoon een leuke ervaring.

4. Een cadeautje uit een museumshop

Wil je iets tastbaars geven, maar heb je geen zin om over de koppen te lopen in de winkelstraten? Verschuil je voor de massa in een rustige museumshop.

Hippe gadgets, luxueuze boeken of een prachtige print: je vindt er sowieso iets leuks om je familie en vrienden blij mee te maken. Veel (verantwoord) shoppingplezier!

8 leuke museumshops

5. Een concertcheque voor de AB

De Ancienne Belgique is geen enkele Belgische muziekliefhebber onbekend. Met een AB-concertcheque als cadeau kunnen muziekfanaten hun favoriete artiesten live aan het werk zien.

Leuk: je kan de cheque op papier afgeven in een envelopje dat je kan downloaden, uitknippen en vouwen

6. Een cadeaubon voor VIERNULVIER

De Gentse VIERNULVIER (de vroegere Vooruit) presenteert muziek, theater, dans, literatuur en ook gewoon fantastische feestjes. En als je een cadeaubon weggeeft hoef je niet eens te kiezen: dat mag de ontvanger doen. 

7. Trakteer op een cinemabezoek

Een avondje in de bioscoop voelt altijd als een cadeautje. En dan liefst in zo'n kleine, gezellige buurtbioscoop. Daar bekijk je trouwens altijd de beste films. Een bon voor een van deze 35 sympathieke cinema's is dus zeker een goed idee.

35 kleinschalige bioscopen in Vlaanderen en Brussel

9. Een avond uit in de Roma

De Roma is zonder veel twijfel de mooiste concertzaal van Antwerpen, en het juiste adres voor gevarieerde concerten, filmparels en ander leuks. Het aanbod is even prachtig als de zaal zelf, en met een cadeaubonnen als geschenk scoor je gegarandeerd.

10. Een BOZAR Gift Card

Met deze cadeaukaart trakteer je je familie of vrienden op een onvergetelijk concert, een prachtige tentoonstelling, een beklijvende film of een rake theatervoorstelling in BOZAR in Brussel. Vier cadeaus voor de prijs van één: dat wordt ongetwijfeld scoren. 

Reeks
Winter