5x concerten in je huiskamer

Concerten in je huiskamer: 5 tips

Zin in een concertje? Het live aanbod is helaas nog schaars. We tippen vijf manieren om de beste bands en muzikanten naar je huiskamer te halen.

1. Podium 19

Podium 19 is een gloednieuw cultuurkanaal dat concerten, voorstellingen en literatuur gratis naar jouw scherm brengt. Vanaf donderdag 21 januari kan je telkens van donderdag tot zondag genieten van een uitgebreid programma met een hele hoop premières op je tv (via de kanalen van Telenet, Orange en Proximus), en vervolgens herbekijk je alle voorstellingen en concerten via VRT NU. 

Wij zetten alvast deze concerten op onze agenda: 

  • In januari 2020 speelde Arno de AB niet minder dan drie keer aan flarden met zijn Santeboutique Tournee. Vanaf 21 januari kan je het laatste concert in de reeks herbeleven in je eigen woonkamer. 

  • Het Brussels Philharmonic moest zijn nieuwjaarsconcert dit jaar voor een lege zaal spelen, maar gelukkig kan je thuis meegenieten van de feestelijkheden. Het orkest werd bovendien vergezeld door het Vlaams Radiokoor: samen brengen ze klassiekers van Bach, maar ook meezingers uit The Great American Songbook

  • Nordmann presenteerde in de Gentse Handelsbeurs haar gloednieuwe album In Velvet. Hun gebruikelijke cocktail van jazz en rock kreeg een frisse scheut synths en elektronica: vanaf 21 januari laat je je ook thuis meevoeren door de zwoele klanken. 

> Check het volledige programma van Podium 19

 

2. Radio 1 sessies

Radio 1 zet de beste Belgische artiesten samen op een podium voor verrassende covers. Dat levert bijzondere combinaties op, in een prachtig decor: Luc De Vos, het Zesde Metaal, Eefje De Visser, Novastar, Triggerfinger ...

> Bekijk de Radio 1 sessies integraal online

 

3. Terug naar AB

Geen geduld? Op het YouTube-kanaal van AB vind je tientallen opnames van eerdere concerten. Van Arno tot Zwangere Guy, Iggy Pop tot Coldplay: je haalt ze zo naar je eigen woonkamer. 

> Bekijk AB-concerten op YouTube

 

4. Een streepje jazz

Via Evil Penguin TV kan je de allerbeste Belgische jazz en klassieke muziek streamen - van live nieuwjaarsconcerten tot parels uit de muziekgeschiedenis. Je kan concerten apart huren, of een abonnement nemen en van de hele catalogus genieten. 

> Evil Penguin TV

 

5. Duik in de krochten van YouTube

YouTube staat natuurlijk vol concerten, maar het niet niet makkelijk om de goeie opnames eruit te halen. Gelukkig zijn er gebruikers die dat filterwerk al voor jou hebben gedaan. Bedankt! 

> 86 iconische en volledige concerten, van Moby en The Cure tot Nirvana en James Brown