U bent hier:

Comedy en cabaret: 7 onmisbare shows

Comedy en cabaret: 7 onmisbare shows

Comedy en cabaret: 7 onmisbare shows

Onze stand-upcomedians moesten het maandenlang zonder publiek stellen. Ze staan te popelen om hun nieuwe, uitgestelde of hernomen shows op jullie los te laten. En da's niet om te lachen. Maar eigenlijk wel.


1. Xander De Rycke: uitgerust en immuun

Ken je van: de podcast Mosselen of Half Twee, zijn eerdere shows

15 jaar geleden begon de piepjonge Xander De Rycke zijn carrière als enfant terrible van de Vlaamse comedy. Een handvol shows en tientallen uitverkochte zalen later past zijn naam in hetzelfde rijtje als pakweg Alex Agnew en Philippe Geubels.

In zijn 'coronaspecial' Uitgerust & Immuun deelt hij zijn bedenkingen over de pandemie en de lockdown. Te gedateerd om er lang mee te spelen - grijp dus snel je kans om te gaan kijken. 

Lach met Xander De Rycke

 

2. Amelie Albrecht: een heel zwaar leven

Ken je van: Humo's Comedy Cup, De Slimste Mens Ter Wereld

Amelie Albrecht was tot voor kort een ongemotiveerde postbode. Twee jaar geleden begon ze met standup-comedy, een jaar later won ze Humo's Comedy Cup. Dat is zéér bijzonder.

Ze kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar nu wel toelaat te try-outen met haar allereerste avondvullende showZwaar leven. Haar stijl? Droog, direct en veel zelfspot.

> Lach met Amelie Albrecht

 

3. Senne Guns: een opmerkelijk debuut

Ken je als: singer-songwriter, muzikant bij Tomàn en Admiral Freebee

In zijn cabaret-debuut Opus 3 fileert pianist en zanger Senne Guns de muziek én zichzelf. Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste?

De unieke mix van humor, muziek en absurdisme in deze voorstelling was vorig jaar goed voor een tweede plaats op het prestigieuze Leids Cabaretfestival. "Een echte verhalenverteller in een droogkomisch universum. Qua timing is hij briljant, zijn grappen zijn minutieus geplaatst en zijn mimiek al net zo aanstekelijk. Een groot talent", aldus de jury.

> Lach met Senne Guns

 

4. Erhan Demirci, Han Coucke & Latif Ait: de Vlaming ontleed

Erhan, Han & Latif gaan in De Leeuwen van Vlaanderen op zoek naar de oorsprong van de Vlaamse cultuur. Ze gebruiken het heldhaftige verhaal van de Guldensporenslag uit 1302 om het gedrag, de taal en cultuur van de Vlamingen beter te begrijpen. 

Deze voorstelling is ideaal voor wie (nog) niet goed Nederlands spreekt en/of nog niet lang in België woont. Maar eigenlijk moet iederéén er smakelijk om lachen. 

> Lach met de Leeuwen van Vlaanderen

 

5. Michaël Van Peel: vrolijke dia-avond

Ken je van: zijn succesvolle eindejaarsconferences, Comedy Casino 

Stand-upcomedian Michael Van Peel overbrugde 10.000 km tussen Antwerpen en Dakar, met een Vespa van 20 jaar oud. In Van Peel tot Evenaar neemt hij je mee doorheen de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara en de kronkelpaden in zijn hoofd.

Een energieke en hilarische dia-avond over vijftig dagen eenzaamheid én boeiende ontmoetingen, zandstormen, corrupte grenswachters, malariamuggen en zompige modderpistes. 

> Lach met Michaël Van Peel

 

6. William Boeva: in quarterlife-crisis

Ken je van: Scheire en de Schepping, zijn vorige twee shows

De grappigste dwerg der lage landen: zo noemt William Boeva zichzelf graag. Hij spot onbeschaamd met zijn gestalte maar houdt ook het publiek een vlijmscherpe spiegel voor.

Hij is intussen 30 geworden. In zijn nieuwe show worstelt hij met de verwachtingen die daarbij komen kijken, zoals trouwen, kinderen krijgen en stoppen met fastfood bestellen en forten bouwen met lege pizzadozen.

> Lach met William Boeva 

  

7. Jeron Dewulf: sprookjes op de korrel

Ken je van: tv-programma's Foute Vrienden en Advocaat van de Duivel

In zijn podcast De Niet Zo Serieuze Sprookjes improviseert Jeron Dewulf absurde vertellingen. Hij gaat verder op dit thema in zijn nieuwe show Er was eens ... Jeron Dewulf.

We verwachten soms een prins op het witte paard, of zouden stiekem graag een kabouter tegenkomen die ons drie wensen gunt. Maar het leven is geen sprookje. Jeron Dewulf toetst de harde realiteit genadeloos aan het parallelle universum van de sprookjes - en omgekeerd. 

> Lach met Jeron Dewulf

 

Ontdek ook

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Meer comedy

zondag 29 november 2020

Crazy Cozy Cabaret - Épisode 3 "SWIM FOR LIFE"

Brussel, online

Theatervoorstelling

dinsdag 1 december 2020

Interactieve lezing

Hoboken, Gravenhof

Theatervoorstelling

dinsdag 1 december 2020

Na de rust 5

Antwerpen, Arenbergschouwburg

Cultuur- of ontmoetingscentrum

woensdag 2 december 2020

De Toots sessies op Canvas: Grof Geschud

Brussel, online

Theatervoorstelling

donderdag 3 december 2020

Jeroen Leenders - Jeroen_Leenders_20/21_Reboot

Turnhout, Cultuurhuis De Warande

Theatervoorstelling

Van 17 september 2020 tot 3 december 2020

Jeud'Impro

Etterbeek, Le Petit Chapeau Rond Rouge

Theatervoorstelling

donderdag 3 december 2020

DOCHTERS VAN ONDERNEMERS

Vlezenbeek, De Merselborre - Theaterzaal - vrije plaatsen

Theatervoorstelling

donderdag 3 december 2020

Maarten Westra Hoekzema - Tired of being young

Merksem, Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal

Theatervoorstelling

donderdag 3 december 2020

Mag ik even 2020

Wezembeek-Oppem, GC de Kam

Theatervoorstelling

donderdag 3 december 2020

Comedy@foyer

Sint-Niklaas, cc Sint-Niklaas - De Foyer

Theatervoorstelling

Bekijk meer tips