Comedy en cabaret

Comedy en cabaret: 7 hilarische shows in het najaar

Als je tegenwoordig een krant openslaat, lijkt er weinig om mee te lachen. Gelukkig zijn er een heleboel comedians en cabaretiers die staan te popelen om een lach op je gezicht te toveren. Vergeet de krant, van deze voorstellingen word je dit najaar gegarandeerd vrolijk.

1. Jens Dendoncker: van showbizz tot psychiatrie

Ken je van: The Masked Singer, Hoe Zal Ik Het Zeggen

Jens Dendoncker is naar eigen zeggen het meest veelzijdige comedytalent dat West-Vlaanderen voortbracht sinds Yves Leterme. Na vele omzwervingen op tv, keert hij terug naar het podium.

In zijn tweede stand-up show vertelt hij zonder schroom over zijn eigen leven: van de backstage van The Masked Singer tot de therapieruimte op de psychiatrische afdeling. Het zou allemaal grappig zijn als het niet zo triestig was.

2. Philippe Geubels laat zijn bad en de zalen vollopen

Ken je van: Taboe, De Slimste Mens Ter Wereld, zijn eerdere shows

Na enkele jaren televisiewerk wil de droogste komiek van de lage landen de theaterzalen weer laten vollopen. In zijn nieuwe show laat Philippe Geubels zijn licht schijnen over te dure foodtrucks, kerstversiering bij begrafenisondernemers en de ontstaansgeschiedenis van de kroket.

Maar vanuit zijn veilige bad durft hij ook te mijmeren over wreed verlies en over uw verdriet durven vastpakken, om daarna de kraan van de onzin nog eens wagenwijd open te zetten.

3. Het debuut van Vincent Voeten

Ken je van: Humo's Comedy Cup (winnaar)

In 2017 won Vincent Voeten de Utrechtse Comedy Talent Award, de grootste stand-up wedstrijd van Nederland. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker en ging op tour met gevestigde waardes zoals Michael Van Peel en Alex Agnew. Vorig jaar won hij ook Humo's Comedy Cup in eigen land. Hij werkte intussen mee aan programma's zoals De Slimste Mens ter Wereld en De Ideale Wereld

Gitzwarte humor en snoeiharde grappen: dat mag je verwachten in zijn debuutvoorstelling. Voeten is politieagent laat geen enkel heilig huisje onberoerd.

4. De eerste persoonlijke show van Jade Mintjens

Ken je van: Humo's Comedy Cup, De Ideale WereldIk heb het u letterlijk juist gezegd

Jade Mintjens werd tweede tijdens diezelfde editie van Humo's Comedy Cup, na Vincent Voeten. Ze is echter goed op weg om de Natalia van de comedy te worden, met een veelbelovende carrière op tv en op het podium.

Na haar eindejaarsconference in 2022 tourt ze nu met haar eerste persoonlijke avondvullende zaalshow. Ook deze keer brengt ze haar gitaar mee voor vrolijke liedjes met een donker randje als intermezzo.

5. Eindelijk een nieuwe voorstelling van Kommil Foo

Ken je van: het hartverwarmende liedje Ruimtevaarder ("Meester Frank, ik kom waarschijnlijk morgen niet naar school ...")

Kommil Foo behoeft geen intro: al meer dan 25 jaar beroeren ze de Vlaamse podia met tragikomische sketches, hartverscheurende liedjes en heerlijke absurditeit

De broers Walschaerts graven in hun nieuwe voorstelling in hun eigen familiegeschiedenis, op zoek naar oude geheimen. Het is een voorstelling met een lach en een traan, over ouder worden, berusten en generaties vol liefde.

6. Terug in de tijd met Guga Baul en Jonas Van Thielen

Ken je van: Tegen De Sterren Op, The Masked Singer

Guga Baúl en Jonas Van Thielen nemen je mee naar de beste Vlaamse televisie van de jaren 80 en 90. Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen, De Droomfabriek ... Ze keken er zo vaak naar dat ze verbanden zijn beginnen zien.

Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor.

7. Michael Van Peel rebelleert

Ken je van: Comedy Casino, zijn eindejaarsconferences

Na tien bejubelde eindejaarsconferences kijkt Michael Van Peel verder, met tragikosmische grappen over de staat van de planeet, de nieuwe generaties en het toenemende verzet tegen … van alles. Tegen wetenschappers, de elite, Crocs of blanke mannen … Iedereen is wel tegen iets, maar niemand staat nog voor iets. Daar moeten we dringend tegen rebelleren. 

Meer comedy

Reeks
Podium