Kommil Foo

Comedy en cabaret: 7 hilarische shows

Als je tegenwoordig een krant openslaat, lijkt er weinig om mee te lachen. Gelukkig zijn er een heleboel comedians en cabaretiers die staan te popelen om een lach op je gezicht te toveren. Vergeet de krant, van deze voorstellingen word je dit voorjaar gegarandeerd vrolijk.

1. Eindelijk een nieuwe voorstelling van Kommil Foo

Ken je van: het hartverwarmende liedje Ruimtevaarder ("Meester Frank, ik kom waarschijnlijk morgen niet naar school ...")

Kommil Foo behoeft geen intro: al meer dan 25 jaar beroeren ze de Vlaamse podia met tragikomische sketches, hartverscheurende liedjes en heerlijke absurditeit

De broers Walschaerts graven in hun nieuwe voorstelling in hun eigen familiegeschiedenis, op zoek naar oude geheimen

2. Jade Mintjens blikt terug op 2022

Ken je van: Humo's Comedy Cup, De Ideale Wereld, voorprgramma van Xander De Rycke en Bart Cannaerts

Jade Mintjens is pas 23 maar timmerde op korte tijd een indrukwekkend comedy-cv bijeen. Ze stond in de finale van Humo's Comedy Cup, is wekelijks te zien in De Ideale Wereld en heeft nu haar eerste eindejaarsconference klaar

"Met Jade Mintjens is een nieuwe topcomedian geboren", aldus De Standaard. Ze wisselt schijnbaar vrolijke liedjes af met scherpe observaties, maar altijd met een positieve noot.

3. Terug in de tijd met Guga Baul en Jonas Van Thielen

Ken je van: Tegen De Sterren Op, The Masked Singer

Guga Baúl en Jonas Van Thielen nemen je mee naar de beste Vlaamse televisie van de jaren 80 en 90. Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen, De Droomfabriek ... Ze keken er zo vaak naar dat ze verbanden zijn beginnen zien.

Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor.

4. Dena Vahdani strijdt voor vrijheid

Ken je van: De Slimste Mens Ter Wereld

Dena maakt radio, komt op tv, schrijft podcasts, series en columns, en dat alles in meerdere talen. Ze won bovendien verschillende internationale humorwedstrijden.

Ze maakt dus vooral comedy. Ze staat met één been in Brussel, één been in Vlaanderen en haar hart ligt in Iran. Ze navigeert in haar show tussen Oost en West met veel humor, zelfspot, tederheid en intelligentie, met vrijheid als drijfveer

5. Michael Van Peel rebelleert

Ken je van: Comedy Casino, zijn eindejaarsconferences

Na tien bejubelde eindejaarsconferences kijkt Michael Van Peel verder, met tragikosmische grappen over de staat van de planeet, de nieuwe generaties en het toenemende verzet tegen … van alles. Tegen wetenschappers, de elite, Crocs of blanke mannen … Iedereen is wel tegen iets, maar niemand staat nog voor iets. Daar moeten we dringend tegen rebelleren. 

6. De Soenami van Soe Nsuki

Ken je van: Vlaanderen Vakantieland, voorprogramma van Philippe Geubels en Alex Agnew

In haar tweede zaalshow overspoelt de hyperactieve, enthousiaste maar eerlijke Soe Nsuki je met mopjes over de backstage van de tv-wereld, leven als millenial-dertiger, racisme en waarom je nooit iemand met een bolhoed mag vertrouwen.

7. De absurde wereld van Wim Helsen

Ken je van: De Slimste Mens Ter Wereld, Winteruur

Als je geen behoefte hebt in een comedian die de actualiteit oprakelt, dan is Wim Helsen misschien meer je ding. Hij mijmert, filosofeert en vertelt verhalen met de meest absurde zijlijnen, gedachtesprongen en grote emoties.

In zijn nieuwe voorstelling geeft hij ingewikkelde antwoorden op eenvoudige vragen. Wij zijn even benieuwd als u.

Meer comedy

Reeks
Podium