Kinderen in een museum

Brussel met kinderen: 4 tips voor een vrolijke citytrip

Brussel heeft alles in huis voor een heerlijke citytrip met het hele gezin: eindeloos veel kindvriendelijke musea, parken met speeltuinen - en wafels, veel wafels.

1. De geldautomaten vullen in het Museum van de Nationale Bank

Het Museum voor Natuurwetenschappen - alias het Dinomuseum - of het Muziekinstrumentenmuseum ken je misschien al, maar wist je dat er nog tientallen Brusselse musea zijn? Ze zien kinderen allemaal even graag komen.  

Vlakbij de Grote Markt (en het Centraal Station) ligt bijvoorbeeld het Museum van de Nationale Bank. Daar hebben ze in een van de kelders een mysterieuze koffer gevonden: helpen jullie om de code van het slot te kraken? Tijdens de speurtocht leer je valse bankbiljetten herkennen, vul je een geldautomaat bij en bewonder je betaalmiddelen van vroeger en nu. 

2. Een keizerlijke verkleedpartij in het Coudenbergpaleis

In het midden van Brussel stond ooit een reusachtig paleis: hier woonden Keizer Karel en het kruim van de Europese Adel. Helaas werd bijna het volledige Coudenbergpaleis in de achttiende eeuw verwoest door een brand, vandaag blijven enkel nog een deel van de kelders over. 

Gewapend met een rugzakje vol attributen én een aangepast kostuum daal je af in de ruïnes van het kasteel, op zoek naar de code van de schatkist van Keizer Kareltje. 

3. Ravotten in het hart van de stad

Tijd om wat stoom af te laten? Aan de Hallepoort vind je een speeltuin die er even middeleeuws uitziet als de Hallepoort zelf. Het speelkasteel is ideaal om te klimmen, ravotten en je fantasie helemaal los te laten. 

Ook in het Warandepark, tussen het parlement en het koninklijk paleis, ligt een grote speeltuin, en het Josaphatpark in Schaarbeek heeft er zelfs drie: eentje voor de kleinste ravotters, eentje aan de schaduwrijke bosrand en eentje met fonteintjes die voor verfrissing zorgen in de zomer. 

4. De toerist uithangen in het Atomium

Als je dan toch in Brussel bent, dan mag je de klassiekers natuurlijk niet overslaan. Ga op zoek naar Manneke Pis, vergeet geen wafel te eten en neem zeker ook de metro tot aan het Atomium, sinds 1958 met voorsprong het bijzonderste gebouw van de stad. Vanuit de bovenste bol heb je een prachtig uitzicht over de hoofdstad, en de roltrappen naar boven zijn een attractie op zich. 

Eenmaal weer beneden loop je zo het Ossegempark in voor wat frisse lucht, of het Brussels Design Museum om allerlei bijzondere meubels en andere voorwerpen te bewonderen. 

Reeks
Citytrips