U bent hier:

Brugge op z'n best

Brugge op z'n best

Aan toeristische belangstelling heeft Brugge geen gebrek, maar hoeveel Belgen hebben het Venetië van het noorden in eigen land al eens bezocht? Ha!

Hoog tijd om te kijken hoeveel moois er zich op een boogscheut van je voordeur bevindt.

Minnen in Brugge

Goed nieuws: Brugge is perfect bewandelbaar dus je hoeft niet met de auto te komen - alle bijzondere plekjes liggen op loopafstand van elkaar. Kom dus gezellig met de trein, stap af aan het station van Brugge en loop meteen het groen in. Want het Minnewaterpark is niet alleen een heerlijke groene oase, het heeft ook een legende: wie over de Minnewaterbrug loopt met zijn geliefde zal eeuwige liefde kennen. Niet bijgelovig? Wij ook niet, maar we lopen toch liever geen risico. Bovendien is het park de moeite waard, met of zonder eeuwige liefde.

Lantaarntoren

Loop richting 't Zand - hoe Zand, waar Zand? Geen zorgen: 't Zand is daar waar je het statige rode Concertgebouw ziet oprijzen, overblijfsel van Brugge 2002, toen de stad Culturele Hoofdstad van Europa was. In het Concertgebouw kan je de mooiste (klassieke & jazz-) concerten meepikken, maar ook het gebouw zelf is de moeite waard om eens binnen te lopen. Vergeet ook vooral de Lantaarntoren niet, met een terras dat je een geweldig uitzicht over Brugge biedt en een echte Sound Factory: je kinderen kunnen ongegeneerd op de interactieve geluidsinstallaties rammen om zo hun eigen sound te creëren.

Vlaamse Primitieven

Krijg ze dan nog maar eens buiten, en dat terwijl er nog zoveel te zien is in Brugge. Na een koffietje in een van de vele brasserieën op 't Zand duik je de historische stad in, waar er toch wel wat must-sees af te vinken zijn. Loop langs de imposante Onze Lieve Vrouw-kathedraal richting Groeningemuseum waar werken van Vlaamse Primitieven als Jan van Eyck te bewonderen vallen. Het Sint-Janshospitaal is niet alleen een prachtige, serene plek om te bezoeken, je stoot er ook zomaar eventjes op zes werken van die andere grote Vlaamse Primitief: Hans Memling.

Lap, Hugo Claus

Genoeg geschiedenis gevreten? Juist. Het middagprogramma mag wat luchtiger - hoewel, misschien is de poëzie van onze grootste landsdichter niet echt 'luchtig' te noemen. We vergeten (gezien zijn passages in Amsterdam en Parijs) nogal snel eens dat Hugo Claus in Brugge werd geboren, en het is dus niet zo gek dat er in het Lappersfortbos - je weet wel, het bos dat zo lang bezet werd - een Hugo Clauspad voor poëtische wandelaars te vinden is - ingericht door, jawel, de Lappersfort Poets Society. In het hart van het bos hangen zo'n 21 gedichten verspreid, niet enkel van de meester, maar ook van onder meer Peter Holvoet-Hanssen, Lies van Gasse, Paul Demets en Jotie T' Hooft.

Zoete zonde

Wie de dag zoet wil besluiten brengt nog een bezoekje aan een van de de vele uitstekende chocolatiers in Brugge - de stad staat bekend om zijn meesterschap rond het zwarte goud - en wie kinderen aan de hand heeft gooit er misschien meteen een Choco-Story bovenop: in dit lekkere museum kom je alles te weten over het productieproces van chocolade - proeven is uiteraard inbegrepen. 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

 

Alle activiteiten in Brugge

Van 15 januari 2019 tot 19 maart 2019

Danscursus Kizomba te Brugge

Brugge, Venkelstraat 6

Cursus of workshop

Van 15 januari 2019 tot 19 maart 2019

Danscursus Cubaanse Salsa te Brugge

Brugge, Venkelstraat 6

Cursus of workshop

dinsdag 19 maart 2019

Verrassing ! Het zijn er twee ...

Brugge, kraamcentrum 'de wieg'

Cursus of workshop

dinsdag 19 maart 2019

ALEXANDRIE van Alexander tot Kavafis: van plaats tot topos

Brugge, Ontmoetingscentrum Hof van Watervliet

Lezing of congres

dinsdag 19 maart 2019

Festa Italiana! - Symfonieorkest Vlaanderen & Ronald Brautigam

Brugge, Concertgebouw

Concert

dinsdag 19 maart 2019

Film Fest Gent On Tour: Hellhole

Brugge, Cinema Lumière

Film

dinsdag 19 maart 2019

Levensreddend handelen bij baby's en kinderen

Brugge, Het Entrepot

Cursus of workshop

dinsdag 19 maart 2019

'Het antwoord' De weg naar geluk

Brugge, Het Meersenhuis

Lezing of congres

Van 16 januari 2019 tot 20 maart 2019

Danscursus Cubaanse Salsa te Brugge

Brugge, Het Entrepot

Cursus of workshop

Van 6 maart 2019 tot 20 maart 2019

smartphone voor beginners onder Android

Brugge, LM Plus Brugge

Cursus of workshop

Bekijk alle activiteiten
Citytrip Brugge