U bent hier:

Brugge op z'n best

Brugge op z'n best

Aan toeristische belangstelling heeft Brugge geen gebrek, maar hoeveel Belgen hebben 'het Venetië van het noorden' in eigen land al eens bezocht? Ha!

Hoog tijd om te kijken hoeveel moois er zich op een boogscheut van je voordeur bevindt.

Minnen in Brugge

Goed nieuws: Brugge is perfect bewandelbaar dus je hoeft niet met de auto te komen - alle bijzondere plekjes liggen op loopafstand van elkaar. Kom dus gezellig met de trein, stap af aan het station van Brugge en loop meteen het groen in, want het Minnewaterpark is niet alleen een heerlijke groene oase, het heeft ook een legende: wie over de Minnewaterbrug loopt met zijn geliefde zal eeuwige liefde kennen. Niet bijgelovig? Wij ook niet, maar we lopen toch liever geen risico. Bovendien is het park de moeite waard met of zonder eeuwige liefde.

Lantaarntoren

Loop richting 't Zand - hoe Zand, waar Zand? Geen zorgen: 't Zand is daar waar je het statige rode Concertgebouw ziet oprijzen, overblijfsel van Brugge 2002, toen de stad Culturele Hoofdstad van Europa was. In het Concertgebouw kan je de mooiste (klassieke & jazz-) concerten meepikken, maar ook het gebouw zelf is de moeite waard om eens binnen te lopen. Vergeet ook vooral de Lantaarntoren niet, met het terras dat je een geweldig uitzicht over Brugge biedt, en de Sound Factory die er gevestigd is: je kinderen kunnen ongegeneerd op de interactieve geluidsinstallaties rammen om zo hun eigen sound te creëren.

Vlaamse Primitieven

Krijg ze dan nog maar eens buiten, en dat terwijl er nog zoveel te zien is in Brugge. Na een koffietje in een van de vele brasserieën op 't Zand duik je de historische stad in, waar er toch wel wat must-sees af te vinken zijn. Loop langs de imposante Onze Lieve Vrouw-kathedraal richting Groeningemuseum waar werken van Vlaamse Primitieven als Jan van Eyck te bewonderen vallen. Het Sint-Janshospitaal is niet alleen een prachtige, serene plek om te bezoeken, je stoot er ook zomaar eventjes op zes werken van die andere grote Vlaamse Primitief: Hans Memling.

Lap, Hugo Claus

Genoeg geschiedenis gevreten? Juist. Het middagprogramma mag wat luchtiger - hoewel, misschien is de poëzie van onze grootste landsdichter niet echt 'luchtig' te noemen. We vergeten gezien zijn passages in Amsterdam en Parijs nogal snel eens dat Hugo Claus in Brugge werd geboren, en het is dus niet zo gek dat er in het Lappersfortbos - je weet wel, het bos dat zo lang bezet werd - een Hugo Clauspad voor poëtische wandelaars te vinden is - ingericht doort, jawel, de Lappersfort Poets Society. In het hart van het bos hangen zo'n 21 gedichten verspreid, niet enkel van de meester, maar ook van onder meer Peter Holvoet-Hanssen, Lies van Gasse, Paul Demets en Jotie T' Hooft.

Zoete zonde

Wie de dag zoet wil besluiten brengt nog een bezoekje aan een van de de vele uitstekende chocolatiers in Brugge - de stad staat bekend om zijn meesterschap rond het zwarte goud - en wie kinderen aan de hand heeft gooit er misschien meteen een Choco-Story bovenop: in dit lekkere museum kom je alles te weten over het productieproces van chocolade - proeven is uiteraard inbegrepen. 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

 

Alle activiteiten in Brugge

Van 25 februari 2018 tot 24 juni 2018

Ontspannen in de kern van onszelf

Brugge, Ontmoetingscentrum Hof van Watervliet

Cursus of workshop

dinsdag 26 juni 2018

Wereldmeditatie voor Moeder Aarde en Vrede

Assebroek (Brugge), huyze brigidrhiannon

Cursus of workshop

Van 3 oktober 2017 tot 26 juni 2018

HART Yoga voor iedereen met Alberto Paganini

Assebroek (Brugge), Steinerschool Brugge

Cursus of workshop

Van 26 september 2017 tot 26 juni 2018

Poëzieatelier i.s.m. Vormingplus Brugge

Brugge, Vormingplus Brugge

Cursus of workshop

Van 26 september 2017 tot 26 juni 2018

Poëzieatelier - Volzet

Brugge, Vormingplus regio Brugge vzw

Cursus of workshop

Van 11 januari 2017 tot 27 juni 2018

Yoga op woensdag

Assebroek (Brugge), Steinerschool Brugge

Sportactiviteit

Van 18 april 2018 tot 27 juni 2018

Ladies Walk

Sint-Michiels (Brugge), provinciedomein Tillegembos

Sportactiviteit

Van 21 september 2017 tot 28 juni 2018

Buikdans of Oriëntaalse dans in Brugge met Azimé

Brugge, Sport Vlaanderen Brugge

Cursus of workshop

Van 6 januari 2017 tot 29 juni 2018

Scrabbelen

Brugge 2 (Brugge), Huize Wellecome

Spel of quiz

Van 12 september 2016 tot 30 juni 2018

HBO5-opleiding Boekhouden

Sint-Michiels, Howest Campus Rijselstraat

Cursus of workshop

Bekijk alle activiteiten
Citytrip Brugge