Brugge

Brugge met kinderen: 5 tips voor een speelse citytrip

Brugge zit vol verrassingen: van de parkiet van Jan van Eyck tot een tripje naar het dak van het Concertgebouw. Ideaal voor een citytripje met het hele gezin!

1. Verken het verleden in het Historium

Het Historium neemt je mee op tijdreis naar de middeleeuwen. Stap binnen in het Brugge van die tijd langs zeven themakamers: hier kan je de geschiedenis zelfs ruiken, dankzij de speciale geureffecten. Vervolgens kan je een virtualrealitytour maken en zelf rondwandelen (of vliegen!) in het middeleeuwse Brugge. Als afsluiter mag je nog de toren van het gebouw beklimmen voor een prachtig uitzicht over het Belfort en de Brugse markt.

2. Help klussen in het Volkskundemuseum

De middeleeuwen heb je doorlopen in het Historium: tijd dus om naar het Volkskundemuseum te trekken voor een volgend hoofdstuk in het verhaal van Brugge. Je stapt er binnen in het dagelijkse leven van de 19de eeuw: bezoek een oud klaslokaaltje, apotheek, kleermakersatelier, suikerbakkerij of kruidenier. En kunnen jullie misschien helpen met wat klusjes zodat Emma en Miel hun huwelijk kunnen bekostigen?

3. Klim tot op het dak van het Concertgebouw

Op 't Zand prijkt het bijzondere (en knalrode) Concertgebouw: je mag op ontdekking in het gebouw langs een spannend parcours.

Met een boekje vol spelletjes en opdrachten leidt een vrolijke liervogel je dwars door het gebouw: test de akoestiek en piep achter de coulissen, speel met interactieve klankinstallaties en klim helemaal naar het dakterras, waar je wordt getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over Brugge én een klokkenspel om op te spelen.

4. Ontmoet de parkiet van Jan van Eyck in het Groeningemuseum

Al eeuwen lang komen Vlaamse Meesters naar Brugge om inspiratie op te doen. In het Groeningemuseum kan je hun werk bekijken, van van Eyck tot Magritte. De groene halsbandparkiet van Jan van Eyck neemt je mee door het museum: fladder van het ene naar het andere schilderij en los de opdrachten op. Welk werk is jouw favoriet? 

5. Aai geitjes op de Kinderboerderij

Nood aan wat frisse lucht, na al die geschiedenis? Net buiten het centrum van de stad vind je Kinderboerderij de Zeven Torentjes, met een mooie 17de-eeuwse duiventoren. De ideale plek om even uit te blazen en de boerderijdieren te ontmoeten - hoewel het er natuurlijk ook heerlijk ravotten is. 

Reeks
Citytrips