U bent hier:

Boekenbeurs 2018

Boekenbeurs 2018

De herfst is de uitgelezen periode voor een goed boek. Dalende temperaturen, donkere dagen... niets nodigt meer uit tot een avondje lezen. En dus is de hefst ook de uitgelezen periode voor het grootste feest van de literatuur: de Boekenbeurs! Haast je van 28 oktober tot 4 november en van 8 november tot 11 november naar Antwerp Expo voor de grootste verzameling boeken die je ooit bij elkaar zag en de boeiendste babbels, workshops en lezingen. 

 

Woord aan het woord

Dit jaar maakt de Boekenbeurs de scène vrij voor het woord, in al zijn vormen: gesproken, geschreven, getekend, gedrukt, gefluisterd, geschreeuwd, gehoord. En woorden, daar hebben ze er op de Boekenbeurs genoeg van. In de boeken die er metershoog gestapeld liggen, maar ook in de interviews en lezingen die je kan volgen, in de handtekeningen die auteurs in jouw pasgekochte boek kribbelen en zelfs in de tekeningen van de illustratoren die je aan het werk kan zien. En ook jouw woorden zijn meer dan welkom: volg een van de workshops rond creatief schrijven, ga in discussie met een schrijver of breng je eigen verzen ten berde. 

 

Dag en nacht

Zoals altijd zijn er op de Boekenbeurs een aantal themadagen met een aangepast programma, zoals de dag van de vormgeving en de dag van het gezin. Late vogels kunnen dan weer naar een van de twee nocturnes, telkens tot 22u: op vrijdag 2 november ga je het weekend in met Feelgood Friday en op donderdag 8 november viert de Boekenbeurs de Nacht van de Kennis, met onder andere een science slam en lezingen door de Universiteit van Vlaanderen. Gelukkig is er ook elke dag tijd voor de vaste boekenbeurspret: snuister tussen de boeken, spot je favoriete auteur, vraag advies aan de boekengoeroe of passeer langs het poëziecentrum.

 

Klaar voor het grootste boekenfeest? Alle info over de Boekenbeurs vind je hier

 

Beeld: Neil Van Craeynest

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Beeld: Neil Van Craeynest