U bent hier:

Boekenbeurs 2017

Boekenbeurs 2017

Presenting...

Hoeft de Boekenbeurs nog voorgesteld te worden? De beurs mag zo langzamerhand en eerbiedwaardig oudje genoemd worden, want ze viert haar 81ste editie. Met massa's gloednieuwe boeken natuurlijk, en de aanwezigheid van al wat in Vlaanderen rondloopt aan schoon schrijvend volk. Je maakt er kennis met je favoriete auteurs, volgt live de boeiendste interviews of ziet illustratoren aan het werk.

Boek & beeld

Maar hoewel de tijd soms stilstaat wanneer je een boek leest staat voor het boekenbedrijf de tijd allesbehalve stil, en dus kadert de Boekenbeurs dit jaar zijn feestje onder de noemen 'Boek & Beeld': wat is de relatie van het boek tot de snelle beeldcultuur van vandaag? Het gaat over boekverfilmingen, maar ook over strips en graphic novels, kijkboeken, beeldspraak, interactieve games, virtuele realiteiten en meer beeldig schoons. In een aantal themadagen en nocturnes komen al deze afgeleide vormen aan bod.

Signeren

Wie zich laat verleiden tot de aankoop van een boek, kan dat natuurlijk laten signeren - onder meer Bieke Ilegems, Arthur Japin, Annelies Verbeke en Marnix Peeters komen zwierig hun poot zetten.

Volg die boom!

Zonder bomen geen boeken - en dus houdt de Boekenbeurs dit jaar ook een lofrede op zijn noodzakelijke grondstof. Eén van de gerooide platanen op de Leien wordt geëerd met een verhaal door voormalig Antwerps stadsdichter Stijn Vranken en illustrator Wide Vercnocke. Op de stand van Creatief Schrijven kan je je eigen verhaal te delen en ook effectief in de boom klimmen. Een wonderlijke plek midden op de Boekenbeurs.

Alles op een rijtje

Het volledige overzicht van wat er op de Boekenbeurs te doen is vind je hier. Laat het maar waaien... wij kruipen in een hoekje met een boekje...

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Boekenbeurs 2017