Blij met bloesems

Hier ga je op bloesemjacht.

Bach-bloesemtherapie of de geneeskrachtige werking van bloesemblaadjes? Misschien is het kwakzalverij, maar wat vast staat is dat wij van bloesems, onder welke vorm dan ook, ontzaglijk blij worden. Omdat ze de lente aankondigen, omdat ze een streling zijn voor het oog en vaak ook voor de neus, omdat ze ons de gelegenheid geven om op een van die eerste lentedagen een snipperdag te nemen en de natuur in te trekken.

Te voet, met de fiets of in een old timer: hier kan je bloesems spotten.

B(l)oeiende activiteiten

  • In het Arboretum van Kalmthout staan binnenkort weer prachtige Japanse kerselaars in bloei. Volg (vanaf 1 april) de kerselaarsroute doorheen de arboretumtuin en laat je betoveren door wolken van bloesems. Tip: Met je museumpas bezoek je deze plek gratis.
  • In Alden Biesen kan je elke zondag in april terecht voor een geleide bloesemwandelingOm achteraf te genieten van een streekgebonden hapje en drankje op het bloesemterras. Vlakbij vind je het belevingspad dat de weilanden en boomgaarden ook toegankelijk maakt voor minder mobiele personen of gezinnen met een kinderwagen.
  • Borgloon trakteert bloesemwandelaars op een high tea of een ambachtelijk wijntje. Sportievelingen kunnen dan weer deelnemen aan de Nature Urban Trail of de bloesemloop.
  • Liever gemotoriseerd? Laat je in rondrijden in een Bloesembus (Diepenbeek) of stap op voor een heuse Vespatocht (Sint-Truiden).
  • Wie the real deal wil richt zich best op Sint-Truiden. Er zijn daar wandelingen, nocturnes en een heuse bloesemballonvaart. Iets drinken achteraf? Dat doe je toch gewoon in de bloesembar? En wie dan nog niet naar huis wil, kan altijd kamperen onder de bloesems.
  • Breng deze lente ook zeker een bezoekje aan de Japanse Tuin in Hasselt. De meer dan 200 Japanse kerselaren zorgen daar voor een betoverende zee van roze bloemen, en ook de rest van de tuin is meer dan de moeite waard. 
  • In het voorjaar is het Hageland op zijn mooist. Ontdek het zelf tijdens de veertiendaagse van B(l)oeiend Hageland.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle bloesemactiviteiten