U bent hier:

In bikini onder de kathedraal

In bikini onder de kathedraal

Wij zijn dol op de zee en het strand, maar alleen al de gedachte aan de ellenlange files richting kust geeft ons de seskens. Heuglijk nieuws voor ons, want deze zomer hoeven we helemaal ons wagentje niet vol te laden richting Noordzee: we kunnen schopjes en emmertjes gewoon meezeulen naar het dichtsbijzijnde stadsstrand.

In een verlaten stukje haven, pal in het stadscentrum of aan de oevers van de rivier: elke grote zichzelf respecterende stad verwent zijn inwoners wel met dit stukje zanderig surrogaatplezier.

In je bikini op een steenworp van de kathedraal? Hier kan het:

Gent

 • DOKstrand
  O ja, ook het 'volkse' Gent heeft een serieuze kolonie hipsters, en het moet gezegd: ze verzamelen zich het liefst op zondag op DOK. Het concept is dan ook een dertigersmagneet: een zandstrand waar je je kinderen in achterlaat, een strandstoeltje waar je jezelf in neervlijt, een glaasje rosé en een dj die op de achtergrond zwoele plaatjes draait.

 • Zebrabeach
  Minder gekend maar minstens even geliefd: in de Zebrastraat kan je chillen bij zand, palmbomen, relaxzetels en water.

Antwerpen

 • Bocadero
  'Saint-Tropez aan de Schelde', zo prijst Bocadero zichzelf aan, en dat is niet eens gelogen. Aan de oever van de Schelde vlij je je neer op het strand, bestel je iets bij de beachbar of lik je aan een ijsje van cremerie Foubert. Twist à Saint-Tropez, olé!

 • De Plage (Sint-Annekesstrand)
  In Antwerpen hebben ze nogal nood aan wat frisse zeelucht, want er is zelfs een tweede stadsstrand, in de volkmond gekend als 'De Plage': het Sint-Annekesstrand aan Linkeroever. Op de resten van het verdwenen dorp Sint-Anna vind je vandaag naast het obligate zand ook een minigolf, een openluchtzwembad en het populaire Plaasj Kaffee. Een hotspot op Linkeroever - dat moeten wij zien.

Brussel

 • Brussel Bad
  Een stadscentrum mét een strand en mét een bioscoop op dat strand - Brussel Bad heeft het allemaal. Maar liefst 10.000 vierkante meter strand wordt er aangelegd aan de Akenkaai, en zoveel zand nodigt uit tot petanque, beachvolley of  strandvoetbal. De meer passieve medemens ligt gewoon in een strandstoeltje met een cocktail en kijkt op groot scherm naar een goede film. Oooh, de zomer... 

Leuven

 • Leuven Beachvolley
  Goed, om in Leuven naar het strand te gaan moet je wel de handen uit de mouwen steken, 't is te zeggen: Leuven Beachvolley is er vooral voor sportievelingen. Het Ladeuzeplein wordt een beachstrand met vier speelvelden, 750 ton zand en behoorlijk wat food en drinks. Als je op de eerste rij gaat staan om te supporteren kan je wellicht wel je teentjes in het zand steken!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Stadsstranden