U bent hier:

Big Bang Festivals

Van Oorsmeer naar Big Bang

Ooit heetten ze Oorsmeer, en dat vonden wij een beetje vies, maar de Big Bang Festivals doen nog steeds wat ze beloven: jonge maar ook minder jonge oortjes in contact brengen met avontuurlijke, gekke, verrassende of onbekende vormen van muziek. Naast de edities in Gent, Brussel en Antwerpen heeft het aanstekelijke concept zich trouwens internationaal vermenigvuldigd naar steden als Lille, Lissabon, Hamburg, Athene... 

Wat is er te doen?

Het programma is in ongeveer elke stad hetzelfde, maar wij lichten en graag enkele highlights uit

  • Terwijl de kinderen rondspringen in het Hoppeslot, voorzien een jazzband en percussionisten hun sprongen live van een welgeplaatste ritmische en muzikale soundtrack.

  • Neem plaats in de muzikale Rocking Chair naast je kindje en wieg in alle rust samen een liedje bij elkaar.

  • In 3ACH van Zonzo Compagnie staan twee violistes duizelingwekkende melodieën van Bach te spelen in een wonderlijk videodecor.

  • De Duitse muziekband Toons 'n' Tunes begeleidt meesterlijke oude cartoons zoals Felix the Cat en Oswald the Lucky Rabbit met een live pianosoundtrack.

  • Een klassieker op Big Bang zijn de muziekkamers: muzikale ontdekkingstochten waarbij in verborgen kamers en vergeten hoekjes van het festivalgebouw korte muzikale acts je van de ene verbazing in de andere doen vallen.

Alle  praktische informatie en dagprogramma's vind je hierGo out with a Bang, neem je familie mee en kom een kijkje nemen op deze opwindende muziekfeesten!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle Big Bang Festivals
6+

Listen to the silence - een reis met John Cage

op afspraak

Theatervoorstelling

Big Bang Festivals