U bent hier:

Big Bang Festivals

Big Bang Festivals

 Groot feest voor kleine muzikanten

Kleine muzikanten in huis? Het avontuurlijke muziekfestival Big Bang laat kinderen kennismaken met muziek in al haar vormen, van klassiek en jazz tot rare klankmachines en gekke geluidsinstallaties. En de grote mensen? Die kijken even verwonderd toe...

Het Big Bang Festival staat op 28 oktober in Gent, op 1 november in Antwerpen en op 4 november in Brussel. Overal waar het komt (naast België trouwens ook in andere steden in heel Europa) palmt Big Bang zijn volledige locatie in: installaties die kinderen mogen bespelen, muzikale voorstellingen en kleine concertjes op verborgen plekken nestelen zich in alle hoekjes en kantjes. 

 

Knotsgekke instrumenten en wonderlijke concerten

Het programma ziet er op de drie locaties ongeveer hetzelfde uit, maar wij geven graag vijf hoogtepunten mee:

  • Experimenteer met knotsgekke experimenten. Er zijn stapstrumenten die muziek maken wanneer je ermee rondloopt, maar ook een gigantische machine uit PVC waarop naar hartelust gerommeld en getrommeld mag worden. Wie zei dat lawaai geen muziek is?
  • Spat'Sonore bouwt een iglo van trompetten en tuba's waaronder het heerlijk liggen is. Nestel je met je kleintjes onder een dak van blaasinstrumenten en laat je omringen door hun geluid, als een bubbelbad vol warme klanken. 
  • Maak van je eigen lichaam een instrument tijdens de voorstelling NOMAD: kinderen klappen in hun handen, knippen met hun vingers, stampen met hun voeten en slaan op hun borstkas. Het resultaat: explosieve dans en muziek tegelijk! 
  • Onmisbaar tijdens Big Bang festivals zijn de muziekkamers. In de verborgen hoekjes en kleine kamertjes stuit je op wonderlijke verrassingen en fantastische mini-concertjes
  • Le Grand Ballet is een apart dansfeest met een duet van viola da gamba en electrische gitaar, gepresenteerd aan het hof van de Zonnekoning. Die kan zich niet stilhouden en begint langzaam de bewegen. Zijn hofhouding volgt beleefd het voorbeeld van de vorst en zo ontstaat een bijzondere choreografie.  

 

Alle praktische informatie vind je hier. Go out with a Bang, neem je familie mee en kom een kijkje nemen op deze opwindende muziekfeesten!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle Big Bang Festivals

woensdag 20 maart 2019

3ach

Mortsel, Mark Liebrecht Schouwburg

Theatervoorstelling

6+

Listen to the silence - een reis met John Cage

op afspraak

Theatervoorstelling

Big Bang Festivals