U bent hier:

Beleef je zomer in Brussel

Brussel! Onze hoofdstad is nog steeds het bruisende hart van België en Europa, met zijn vibrerende kunstscene, zijn onverwachte architectuurparels, zijn gezellige terrasjes en zijn duizend-en-één talen en culturen. De diversiteit en de schoonheid van Brussel moeten we blijven benadrukken, ook na de aanslagen van 22 maart. Ben je meer dan ooit proud to be Brussels? Steun dan de campagne #sprouttobebrussels en schreeuw je liefde voor Brussel van de daken - meer dan 60 handelaars en 18.000 fans gingen je voor. 

Maar waarom niet meteen ook de daad bij het woord voegen, en het Brusselse stadsleven induiken? Pardon? Je kent Brussel nog niet? Geen probleem, dat is zo gefixt: de zomer is het uitgelezen moment om onze hoofdstad van dichterbij te gaan verkennen. De zomerse activiteiten buitelen over elkaar heen. Een volledige lijst aan Brusselse to do's vind je hier, maar wij lichtten er alvast onze niet-te-missen tips uit voor onervaren Brusselgangers. Voor culturo's én voor zonzoekers!

  • Picnic op het dakterras van de Beursschouwburg: dé plek om je met een boekje en een cocktail te nestelen. AUB-SVP voorziet je van een ecologisch én culinair verantwoord picknickzakje waarmee jij, je vrienden en collega's richting dakterras, autovrije centrale lanen of een ander picknickplekje in de buurt kan trekken. In je lunchzak zitten bovendien tips voor must sees in de buurt.
  • MIMA Hoera, Brussel heeft er een nieuwe museumspruit bij: het Millennium Iconoclast Museum of Art, kortweg MIMA, ligt in de boomende kanaalzone van Molenbeek en verdient jouw onverdeelde aandacht. Momenteel kan je er de expo City Lights bezoeken.
  • Zo'n museumtrip is trouwens dé ideale gelegenheid om je nieuwe Brusselse museumkaart uit te testen: deze 100masters kost 40€ en je kan er, 3 maanden mee terecht in 37 Brusselse musea voor 10 museumbezoeken. Had dat dan eerder gezegd! Rep je dus meteen ook naar David Altmejd in het KMSKB, naar WoW in het Museum voor Natuurwetenschappen of naar een van de andere Brusselse expo's tijdens de zomer.
  • Brussel Bad Lekker soezen in de zomerzon, een spannend partijtje beachvolleybalspelen, zonnen op het warme zand? Neen, je hoeft er geen ticket naar Copacabana voor te boeken, het kan gewoon in Brussel. Brussel Bad is een mediterrane oase in een stedelijke omgeving van het kanaal - nu de weergoden daarvan nog overtuigen...
  • Het zwoelste stadsstrand van de wereld heeft nu ook een strandfestival: nog tot en met 7 augustus ontdek je Belgische bands op de rand van hun doorbraak tijdens Let It Beach
  • Brussels Summer Festival staat voor tien dagen boordevol rock, hip hop, klassieke muziek, jazz en straattheater in de Koninklijke wijk. Wil je namen? Balthazar, Hooverphonic, Saint Germain, Peter Doherty, en nog veel meer!
  • Boterhammen in het Park Concertzaal AB kruipt eind augustus uit zijn zomermodus om ons meteen te verwennen met een gratis festival vol Nederlandstalige muziek. in het Warandepark bestel je iene mee esp en iene mee koas en luister je intussen naar Stef Bos, Het Zesde Metaal of Johan Verminnen. 's Avonds blijven plakken? De Feeërieën zorgen in de kiosk van het Warandepark voor donkere sferen en melacholische klanken.
  • Je zal ons geen slecht woord horen zeggen over Boterhammen in het Park, maar een echte insidertip kunnen we het niet meer noemen. Hide&Seek daarentegen is dat wel: het gloednieuwe festival programmeert wereldmuziek op de meest verrassende plekken zoals de Reyerstoren, de zolder van de Hallepoort of de wachtzaal van de koning in het Centraal station... 

Kinderen meenemen naar Brussel? Natuurlijk! Het Atomium blijft natuurlijk een topper, maar vergeet zeker het Muziekinstrumentenmuseum niet of, misschien (onterecht) minder bekend, het Kindermuseum van Elsene. Meer tips voor Brussel met de kids vind je hier.

 

Geen resultaten gevonden.