U bent hier:

Beleef Brussel!

Brussel! Onze hoofdstad is nog steeds het bruisende hart van België en Europa, met zijn vibrerende kunstscene, zijn onverwachte architectuurparels, zijn gezellige terrasjes en zijn duizend-en-één talen en culturen. Pardon? Je kent Brussel nog niet? Geen probleem, dat is zo gefixt: we loodsen je langs enkele permanente must-sees en sturen je voor het rijke en diverse aanbod aan tijdelijke activiteiten door naar UiTinBrussel.be.

Klaar? Ready? En route!

  • Hoe je het ook draait of keert: bij een bezoekje aan Brussel kan je de Grote Markt en dat kleine ventje met zijn grote nood (op de hoek van de Eik- en de Stoofstraat) moeilijk overslaan. Wist je dat er trouwens in de Impasse de la Fidélité ook een Jeanneke-Pis te bewonderen was? Als je je daarna nog laat rondleiden door het imponerende stadhuis heb je je cultuurhistorische plicht vervuld - tijd voor wat alternatieve routes!

  • Kinderen meenemen naar Brussel? Natuurlijk! Het Atomium blijft natuurlijk een topper, maar vergeet zeker het Muziekinstrumentenmuseum niet of, misschien (onterecht) minder bekend, het Kindermuseum van Elsene. Meer tips voor Brussel met de kids vind je hier.

  • Stripgekke tieners in huis? Verken Brussel aan de hand van een van zijn grote troeven: zijn link met beroemde striptekenaars en hun geesteskinderen. Volg de Striproute door Brussel en maak op onverwachte plekken kennis met helden als Thorgal, Bollie & Billie of de Brusselse wafelheld Nero.

  • Young urbans op sleeptouw? Het jongerentoerismebureau Use-it biedt tours aan door locals, en die slepen je heus niet mee naar Manneken Pis, maar eerder naar de coolste vintagewinkeltjesplatenzaken en bruine cafés. 't Is gratis en reserveren hoeft niet - opdagen aan het afgesproken punt is genoeg. 
  • Hoera, Brussel heeft er een nieuwe museumspruit bij: het Millennium Iconoclast Museum of Art, kortweg MIMA, ligt in de boomende kanaalzone van Molenbeek en verdient jouw onverdeelde aandacht. Momenteel kan je er de expo A Friendly Takeover bezoeken.

  • Zo'n museumtrip is trouwens dé ideale gelegenheid om je nieuwe Brusselse museumkaart uit te testen: deze 100masters kost 40€ en je kan er, 3 maanden mee terecht in 37 Brusselse musea voor 10 museumbezoeken. Had dat dan eerder gezegd! Rep je dus meteen ook naar Rik Wouters in het KMSKB, naar Gif in het Museum voor Natuurwetenschappen of naar een van de andere Brusselse expo's.


Zeggen de beentjes nog steeds hup en is de kop nog fris?

Dan kan je een steengoed concert meepikken in concertzaal AB, je laten impakken door dans in performance in het Kaaitheater, van operaatje doen in De Munt of een arthouse-film uitzitten in de Beursschouwburg...of zoveel andere dingen natuurlijk.

Surf naar UiTinBrussel.be voor een overzichtelijke agenda van alle activiteiten in Brussel.

Have fun!

Alle activiteiten in Brussel

zondag 25 juni 2017

De zondagen in familieverband of onder vrienden (5-105 jaar)

Brussel, ARGOS, Centre for Art & Media

Cursus of workshop

zondag 25 juni 2017

Vragen rond migratie in België en Europa

Brussel, Koerdisch Bureau voor Ontmoeting en Informatie

Lezing of congres

zondag 25 juni 2017

Bach Concert

Brussel, Miniemenkerk

Concert

zondag 25 juni 2017

Barok concert - Kapel van de Miniemen

Brussel, Kapel van de Miniemen

Concert

Van 23 april 2017 tot 25 juni 2017

Rondleiding Rik Wouters voor volwassenen

Brussel, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Begeleide uitstap of rondleiding

zondag 25 juni 2017

BXL TOUR 50 km

Brussel, Terkamerenbos: Gespanhoek

Sportactiviteit

zondag 25 juni 2017

Gegidste fietstocht BXL Tour: Green & Silence

Brussel, BXL Tour

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 7 juni 2017 tot 25 juni 2017

A United Kingdom

Brussel, Actor's Studio

Film

Van 29 maart 2017 tot 25 juni 2017

Chez nous

Brussel, Actor's Studio

Film

Van 21 juni 2017 tot 25 juni 2017

Azerbeidzjan – Land van Tolerantie

Brussel, Art Thema Gallery

Tentoonstelling

Bekijk alle activiteiten
Must-sees Brussel