U bent hier:

Beleef Brussel!

Must-sees Brussel

Beleef Brussel!

Volg de gids, ontdek de hoofdstad.


Brussel! Onze hoofdstad is nog steeds het bruisende hart van België en Europa, met zijn vibrerende kunstscene, zijn onverwachte architectuurparels, zijn gezellige terrasjes en zijn duizend-en-één talen en culturen. Pardon? Je kent Brussel nog niet? Geen probleem, dat is zo gefixt: we loodsen je langs enkele permanente must-sees en sturen je voor het rijke en diverse aanbod aan tijdelijke activiteiten door naar UiTinBrussel.be.

 

Klaar? Ready? En route!

  • Hoe je het ook draait of keert: bij een bezoekje aan Brussel kan je de Grote Markt en dat kleine ventje met zijn grote nood (op de hoek van de Eik- en de Stoofstraat) moeilijk overslaan. Wist je dat er trouwens in de Impasse de la Fidélité ook een Jeanneke-Pis te bewonderen was? Als je je daarna nog laat rondleiden door het imponerende stadhuis heb je je cultuurhistorische plicht vervuld - tijd voor wat alternatieve routes!

  • Kinderen meenemen naar Brussel? Natuurlijk! Het Atomium blijft natuurlijk een topper, maar vergeet zeker het Muziekinstrumentenmuseum niet of, misschien (onterecht) minder bekend, het Kindermuseum van Elsene. Meer tips voor Brussel met de kids vind je op UiTmetVlieg.be.

  • Stripgekke tieners in huis? Verken Brussel aan de hand van een van zijn grote troeven: zijn link met beroemde striptekenaars en hun geesteskinderen. Volg de Striproute door Brussel en maak op onverwachte plekken kennis met helden als Thorgal, Bollie & Billie of de Brusselse wafelheld Nero.

  • Hoera, Brussel heeft er een nieuwe museumspruit bij: het Millennium Iconoclast Museum of Art, kortweg MIMA, ligt in de boomende kanaalzone van Molenbeek en verdient jouw onverdeelde aandacht.

  • Zo'n museumtrip is trouwens dé ideale gelegenheid om je museumpas uit te testen: met deze pas kan je meer dan 160 musea bezoeken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Je koopt 'm hier of een van de deelnemende musea.

 


Zeggen de beentjes nog steeds hup en is de kop nog fris?

Dan kan je een steengoed concert meepikken in concertzaal AB, je laten impakken door dans in performance in het Kaaitheater, van operaatje doen in De Munt of een arthouse-film uitzitten in de Beursschouwburg...of zoveel andere dingen natuurlijk.

Surf naar UiTinBrussel.be voor een overzichtelijke agenda van alle activiteiten in Brussel.

 

Alle activiteiten in Brussel

Van 30 april 2020 tot 1 juni 2020

De Afhaalbib van Muntpunt

Brussel, Muntpunt

Lezing of congres

Van 13 april 2020 tot 1 juni 2020

Les Mystères de la Grand-Place de Bruxelles

Brussel, Grote Markt

Begeleide uitstap of rondleiding

maandag 1 juni 2020

POSTPONED: PAUL WELLER

Brussel, Ancienne Belgique

Concert

maandag 1 juni 2020

Orgelconcert voor Pinksteren

Brussel, Kerk van het Groot Begijnhof

Concert

Van 3 april 2020 tot 1 juni 2020

De slechtvalken zijn niet in lockdown!

Brussel, onlinedinsdag 2 juni 2020

Een French Kiss van Jonas Kaufmann

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten

Concert

dinsdag 2 juni 2020

Online groepsgesprek voor verlegen mensen (enkel tekst)

Brussel, online

Cursus of workshop

Van 27 mei 2020 tot 3 juni 2020

Ippuku-一服

Brussel, online

Concert

Van 24 april 2020 tot 3 juni 2020

Ayahuasca. Kosmik Journey & The Shamanic Exhibition

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten

Film

Bekijk meer tips