U bent hier:

Beleef Brussel!

Beleef Brussel!

Brussel! Onze hoofdstad is nog steeds het bruisende hart van België en Europa, met zijn vibrerende kunstscene, zijn onverwachte architectuurparels, zijn gezellige terrasjes en zijn duizend-en-één talen en culturen. Pardon? Je kent Brussel nog niet? Geen probleem, dat is zo gefixt: we loodsen je langs enkele permanente must-sees en sturen je voor het rijke en diverse aanbod aan tijdelijke activiteiten door naar UiTinBrussel.be.

Klaar? Ready? En route!

  • Hoe je het ook draait of keert: bij een bezoekje aan Brussel kan je de Grote Markt en dat kleine ventje met zijn grote nood (op de hoek van de Eik- en de Stoofstraat) moeilijk overslaan. Wist je dat er trouwens in de Impasse de la Fidélité ook een Jeanneke-Pis te bewonderen was? Als je je daarna nog laat rondleiden door het imponerende stadhuis heb je je cultuurhistorische plicht vervuld - tijd voor wat alternatieve routes!

  • Kinderen meenemen naar Brussel? Natuurlijk! Het Atomium blijft natuurlijk een topper, maar vergeet zeker het Muziekinstrumentenmuseum niet of, misschien (onterecht) minder bekend, het Kindermuseum van Elsene. Meer tips voor Brussel met de kids vind je hier.

  • Stripgekke tieners in huis? Verken Brussel aan de hand van een van zijn grote troeven: zijn link met beroemde striptekenaars en hun geesteskinderen. Volg de Striproute door Brussel en maak op onverwachte plekken kennis met helden als Thorgal, Bollie & Billie of de Brusselse wafelheld Nero.

  • Young urbans op sleeptouw? Het jongerentoerismebureau Use-it biedt tours aan door locals, en die slepen je heus niet mee naar Manneken Pis, maar eerder naar de coolste vintagewinkeltjesplatenzaken en bruine cafés. 't Is gratis en reserveren hoeft niet - opdagen aan het afgesproken punt is genoeg. 
  • Hoera, Brussel heeft er een nieuwe museumspruit bij: het Millennium Iconoclast Museum of Art, kortweg MIMA, ligt in de boomende kanaalzone van Molenbeek en verdient jouw onverdeelde aandacht. Momenteel kan je er de expo A Friendly Takeover bezoeken.

  • Zo'n museumtrip is trouwens dé ideale gelegenheid om je nieuwe Brusselse museumkaart uit te testen: deze 100masters kost 40€ en je kan er, 3 maanden mee terecht in 37 Brusselse musea voor 10 museumbezoeken. Had dat dan eerder gezegd! Rep je dus meteen ook naar Rik Wouters in het KMSKB, naar Gif in het Museum voor Natuurwetenschappen of naar een van de andere Brusselse expo's.


Zeggen de beentjes nog steeds hup en is de kop nog fris?

Dan kan je een steengoed concert meepikken in concertzaal AB, je laten impakken door dans in performance in het Kaaitheater, van operaatje doen in De Munt of een arthouse-film uitzitten in de Beursschouwburg...of zoveel andere dingen natuurlijk.

Surf naar UiTinBrussel.be voor een overzichtelijke agenda van alle activiteiten in Brussel.

Have fun!

Alle activiteiten in Brussel

zaterdag 15 december 2018

Brunch talk: Mensenrechten in 2019

Brussel, De Markten

Eten en drinken

Van 14 december 2018 tot 15 december 2018

BELA

Brussel, Recyclart

Cursus of workshop

zaterdag 15 december 2018

DeWolff

Brussel, Ancienne Belgique

Concert

zaterdag 15 december 2018

Theater van de publieke ruimte: inhuldiging balkon

Brussel, GC De Markten

Concert

zaterdag 15 december 2018

"Des voix à travers les feuilles" – Eerbetoon aan Claude Debussy

Brussel, Stadhuis Brussel, Gotische Zaal

Concert

zaterdag 15 december 2018

Duo Marc Sabbah, altviool & Eliane Reyes, piano

Brussel, Atelier Marcel Hastir

Concert

Van 14 december 2018 tot 15 december 2018

MONSTER TRUCK & FOOTPRINTS OF DAVID Sorry

Brussel, Beursschouwburg

Concert

zaterdag 15 december 2018

Charlotte Gainsbourg

Brussel, Ancienne Belgique

Concert

zaterdag 15 december 2018

Brussels Philharmonic Orchestra's KINDEREN CONCERT met BABAR

Brussel, Conservatorium van Brussel

Concert

zaterdag 15 december 2018

Dag van de kleine

Brussel, Toestand

Kermis of feestelijkheid

Bekijk alle activiteiten
Must-sees Brussel