Antwerp Art Weekend flyer foto

Antwerp Art Weekend: moderne kunst over de hele stad

Vandaag start het vierdaagse Antwerp Art Weekend. Een event dat zich spreidt over de hele stad omdat er overal wel wat kunst valt te rapen. Het ideale moment om het geliefde terrasje even in te ruilen voor wat eigentijdse cultuur!

Hedendaagse kunst in de spotlights

Het Antwerp Art Weekend keert sinds 2014 ieder jaar terug naar de stad om hedendaagse beeldende kunst in de spotlights te zetten. Meer dan 70 galeries en musea voorzien je dit lang weekend van eigentijdse tentoonstellingen in en rond Antwerpen. Bonus: op enkele musea na die hun entreetarieven behouden, kan je het grootste deel van de tentoonstellingen gratis een bezoekje brengen!

De spits wordt donderdagmiddag om 12 uur afgebeten door de tentoonstelling The Spectacle of Our Lives van Deborah Bowmann in het cultuurcentrum De Studio. Een levendige voorstelling waarbij de grens tussen artiest en toeschouwer langzaam vervaagt. Het cultuurhuis De Studio vormt de centrale locatie van het Antwerp Art Weekend.

Alle kunststromingen door elkaar

Je kan dit weekend verschillende soorten kunst ontdekken. Gaande van theatervoorstellingen en video-installaties tot Gallery Hopping tours door de verschillende wijken van Antwerpen.

‘Olympisch Kunstenparcours’, een project in open lucht op ‘t Kiel, is één van dé trekpleisters van Antwerp Art Weekend. Het is een expo van kunstwerken gemaakt door een samenwerking van FOMU en studenten van het LUCA Antwerpen. Hun inspiratie haalden ze uit het 100-jarig bestaan van de Antwerpse Olympische Spelen.

Een ander interessant project is dat van Antwerps kunstcentrum AAIR genaamd ‘Rrubeli’. Een duotentoonstelling waar schilderkunst en performance samen worden gebracht onder het thema vrijheid. Je wordt ondergedompeld in kunstwerken van een parallelle wereld bestaande uit kunstenaars in gevangenschap, opgesloten zoodieren en de geesten van het klooster waarin de tentoonstelling wordt opgevoerd.

Ook leuk om te weten is dat de meeste vertoningen meerdere dagen op rij terugkeren. Dus geen reden tot paniek wanneer je jouw favoriete tentoonstelling bent misgelopen.

Antwerp Art Weekend

Dit zijn de expo's die je moet zien.

Meerdere dagen en locaties

Rondleiding hoogtepunten van Antwerpen 2u

Reeks
Museum