Lous and the Yakuza

9x cultuur in de lesvrije week

Ontspanning is een noodzaak in de lesvrije week. Bij deze negen films, concerten, expo's en voorstellingen krijg je er een shot inspiratie bij.

De Acht Bergen: een Belgische film met wereldklasse

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en een uit de bergen. Als mannen vinden ze elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Regisseurs Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch wonnen met de film de juryprijs op het filmfestival van Cannes.

Vielfalt: theatermagie in Leuven

Na internationaal succes is deze voorstelling na meer dan tien jaar terug op tournee, met Leuven als enige Belgische stop. Een goochelaar laat een vrouw verdwijnen, maar ze keert niet terug. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij komt terecht in een surreëel doolhof waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen.

Lous and The Yakuza: het meest interessante geluid uit België

Lous and The Yakuza profileerde zich met haar eerste album Gore als dé nieuwe Belgische popsensatie. Daar zat ook het geluid van de Spaanse producer El Guincho voor iets tussen, bekend van zijn werk met Rosalía. Op het gloednieuwe IOTA weet je niet waar eerst te luisteren tussen de twaalf catchy r&b-songs, doorspekt met rap en oosterse melodieën.

Meer cultuur in de lesvrije week?