Beleef weer meer

9 niet te missen concerten dit najaar

Tijdens de herfst hoor je niet alleen het geritsel van vallende bladeren, maar eindelijk ook het onafgebroken flapperen van concertzaaldeuren. We gidsen je door de programma’s van alle instituten van Vlaanderen en Brussel en geven de beste concerttips voor dit najaar.

8 nov

Cycles + Folded landscapes + #4 - Klaus Sahm + Erland Cooper + Illuminine

Hasselt
Meerdere dagen en locaties

Naima Joris, Jan Swerts, Gianni Marzo, Renée Sys en Nicolas Rombouts - Nick Drake, remember for a while

6. Al eens gehoord van woestijnrock?

Gitarist Omara ‘Bombino’ Moctar wilt je verdorde blik op de Sahara veranderen. Met een mix van westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes maakt hij je duidelijk dat voor veel mensen de woestijn een thuis is.

Bombino komt zijn zesde, Grammy-genomineerde, album Deran voorstellen op verschillende locaties in Vlaanderen.

7. De goudeerlijke liedjes van MEAU

Met artiesten als Goldband, S10 en Chibi Ichigo hebben fans van Nederlandstalige pop de laatste tijd niet te klagen. Een nieuwere ontdekking in dat lijstje is singer-songwriter Meau Hewitt. Ze maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid.

Haar meest persoonlijke single Dat heb jij gedaan werd een megahit en dankzij haar succes verkocht ze al meerdere shows uit in Vlaanderen.

9. Twee toekomstige Vlaamse muziekhelden

IKRAAAN speelt een thuismatch met dit optreden in Mechelen. Ze groeide op in de stad en stapte er voor het eerst op het podium. Tijdens het schrijfproces van haar debuutplaat Geestelijke Gezondheidszorg ontstand in haar onderbewustzijn een alter ego: een clown, symbool voor pijn een vreugde. Je krijgt een kijk in haar kijk in haar diepste verlangens en mislukkingen.

Porcelain id is nog maar net begonnen maar werd al door velen bejubeld voor hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Heel oprecht en authentiek gaat Hubert Tuyishime je hun verhaal vertellen, woedend en hoopvol tegelijk.

Reeks
Beleef Weer MeerPodium