Theater voor baby's en peuters

8x theater en concert met je baby, peuter of kleuter

Het is niet altijd makkelijk om een leuk uitstapje te vinden op maat van je baby of peuter. Wist je dat je al naar het theater kan met baby's vanaf enkele maanden? Ze zullen vol verwondering rondkijken, en jij ook. Deze voorstellingen en concerten zijn speciaal voor baby's, peuters en jonge kleuters.

1. Klankennest: muziek en betovering voor de allerkleinsten (0+)

Klankennest is een belevenis voor baby's, peuters en natuurlijk hun ouders. In intieme, prikkelarme setting word je ondergedompeld in rustige geluiden, kleuren en beweging.

Je kleintje mag naar hartelust rondkruipen en ontdekken terwijl jij op een schapenvelletje vertederd toekijkt.

2. Het Fluisterhuis (0+): magische fluisterconcerten

Enkele muzikanten van Het Fluisterhuis dompelen je baby of peuter (en jou) onder in een magische wereld van klank, ritme, beweging en spelplezier. Je kindje kan naar hartelust kijken, horen en voelen, en jij geniet mee.

3. Loopneus (vanaf 6 maanden): selfies en gekke bekken

Loopneus is een speelse en zintuiglijke beleving waarin muziek, video en drama samenkomen. De voorstelling verkent onze fascinatie met selfies en gezichtsuitdrukkingen, en brengt de zintuigen in vijf grappige acts tot leven.

De acteurs gebruiken videoschermen en gsm's als hulpmiddelen, je hoort opera-aria's en ontdekt knipogen naar bekende componisten.

4. Allemaal Beestjes (1,5+): insecten komen tot leven

Insecten blijven ons verbazen. Onder iedere vierkante meter vinden we honderden kriebelbeestjes: lief, vies, minuscuul, fascinerend …

Je bewondert fragmenten waarin insecten de hoofdrol spelen, uit de schatkamers van filmarchieven en musea. Grote, kleurrijke, vriendelijke insecten komen intussen het publiek verkennen. Een harpiste en violiste zorgen live voor een zoemende muzikale en theatrale begeleiding. 

5. Broemm (2+): lekker tegendraads

Zip wil weg met haar autootje Broem, ze wacht op haar vriend Deus, maar die komt maar niet. Uiteindelijk besluit ze zonder hem te vertrekken, maar Broem start niet … 

Dit is een beeldende voorstelling vol avontuur over dingen zelf willen doen, tegendraads zijn, stampvoetend nee zeggen ... Zeer herkenbaar dus voor zowel kinderen als hun ouders.

6. Maan (2+): samen op ontdekkingsreis

Maan is een beeldende belevingsvoorstelling voor de allerkleinsten. Ga mee op ontdekkingsreis naar plekken waar geen mens ooit al is geweest. Zet je schrap om mee te zweven naar het onbekende en voor een bijzondere ontmoeting.

7. Grasland (2,5+): zingen, dansen en lachen

Grasland is een betoverende wereld met animaties en illustraties. Ontmoet schattige dieren, ontdek het schildpadkoffertje, lach met de slak en speel met de giraf. Onder leiding van mevrouw olifant en het eekhoorntjesorkest zing je voor de egel en dans je met lieveheersbeestjes.

Een magische theatervoorstelling waarin interactie en verhalen centraal staan.

8. Dierenlied (2,5+): aanstekelijke dierenliedjes

Esmé Bos en Bart Voet brengen zelfgeschreven en bestaande dierenliedjes in verschillende talen.

Zing en luister mee naar de hartverwarmende teksten over een ijdele kalkoen, een geduldige slak en een walsende walvis. Over vriendschap, over dansen en over het leven zelf. 

Reeks
Cultuur voor kinderenBaby's en peuters