Plein de circque

8x feest: hier vier je het nieuwe cultuurseizoen

September is de maand van de nieuwe start: een nieuw schooljaar, de herfst, en een nagelnieuw cultuurseizoen. De kalenders van de cultuurhuizen lopen vol met ontroerende voorstellingen, betoverende expo’s en verrassende workshops. Deze cultuurhuizen vieren die nieuwe start met feestelijke activiteiten en ook jij bent uitgenodigd.

Samen met

cult!

2. Circusfestival in de Warande in Turnhout

Plein de Cirque opent elk jaar het seizoen in Turnhout en verwondert met grote en kleine circustenten, woonwagens, spectaculaire openluchtshows en intieme gezinsvoorstellingen. 

Met Pepijn Ronaldo als centrale gast krijgen clownerie en commedia dell'arte een bijzondere plaats. Zo is er ‘Da Capo’, de nieuwste familiekroniek van Circus Ronaldo en meteen een grote tentvoorstelling.

Maar ook in de kleinste tentjes op het festivalterrein schuilt groots circus. Laat je verrassen door jong talent, acrobatische concerten en gevaarlijke spektakels.

4. Familiemiddag in Cultuurcentrum ‘t Schaliken in Herentals

Verschillende binnen- en buitenlocaties in Herentals, onder andere de Grote Markt, worden het toneel voor speelse animatie, muziek, straattheater en circus

Het Cabaretti Orchestra brengt met ongewone instrumenten een tijdreis in muziek, terwijl Andréanne Thiboutot's hoepelshow een humoristische, hartverwarmende ervaring belooft op het gebied van circustheater.

Het Belgisch-Guinees collectief Amoukanama sluit de dag af: deze acrobaten laten een spectaculaire choreografie zien in de circusstijlen van West-Afrika en Europa.

7. Westrand Dilbeek viert zijn 50ste verjaardag

Cultuurcentrum Westrand beleeft een feestjaar en houdt daarom een drie dagen lang feestelijk openingsweekend.

Volg een rondleiding in het gebouw en duik in de betoverende vormentaal van het brutalistische gebouwencomplex. Geniet van een concert van het dynamische Brussels Jazz Orchestra (BJO), dat zelf zijn 30ste verjaardag viert.

De voorstelling Pinocchio door Sprookjes enzo geeft dan weer een moderne twist aan het traditionele sprookje, met kleurrijke beelden en poppen.

8. Verrassingsconcert in de Gam in Rumst

Cultuurcentrum de Gam bestaat 1 jaar en dat moet gevierd worden. Op 14 oktober kan je naar een verrassingsconcert van formaat. Wie er zal optreden, is nog even geheim. Maar de naam wordt binnenkort bekendgemaakt. Laat je je graag verrassen? Dan kan je nu wel reeds tickets kopen.

Mijn cultuurhuis raakt, begeestert en verwondert. Wat doet het met jou?

Ontdek het aanbod