U bent hier:

8 wintertips om bij te bibberen van plezier

8 wintertips om bij te bibberen van plezier

Wintervreugde

Sommige mensen kreunen en zuchten onder de kouder wordende temperaturen, anderen kunnen niet wachten tot het écht begint te vriezen en te sneeuwen - en wij geven het toe, we behoren tot de tweede categorie. De winter is het mooiste seizoen om buiten te komen met vrienden of familie - meldde iemand al dat een rode snotneus ook verschrikkelijk sexy kan zijn?

De deur uit

Voor actieve ijsberen die graag een stapje in de winterse wereld zetten: 8 tips om van te klapper- pardon - watertanden.

  1. Kerstmarkten: Het is zóóó meilig maar het blijft gewoon keileuk. Grabbel je lief onder de arm en dwing hem tot een rondje verplichte gezelligheid.

  2. Winterfestivals: Ice Magic Hasselt, Winterland Hasselt, Wintertijd in Leuven, Gentse Winterfeesten, Winterpret Brussel, Wintervuur in Borgerhout... noem ons een stad, en we gooien jou in ruil een winters festival toe. 

  3. Winterbars: in Gent hebben ze een bar in een middeleeuws kasteel of in een heus pop-up-woud, in Leuven zorgt Café Jardin voor Franse amicalité, Bar Eliza in Brussel voor een gezellige pop-upsfeer. Op het binnenplein van het statige stadhuis in Mechelen voorziet Mirage in muziek- en dansplezier, en in de binnentuin van het Antwerpse Brouwerij De Koninck kan je genieten van allerlei lekkers én natuurlijk van winterse streekbieren. 

  4. Music for Life: in Boom vindt nog steeds de allerwarmste winteractiviteit van het najaar plaats, met StuBrus's hartverwarmende campagne waarbij je plaatjes kunt aanvragen om een goed doel van je keuze te steunen. 

  5. Intrede van de Sint: Bij het kleine grut stijgt de temperatuur zienderogen, ondanks de koude, want want Sinterklaas begint zo her en der zijn lange baard te vertonen in ons land.

  6. Winterwandelingen aan de kust: In de zomer mijden wij de Noordzee als de pest - ons zie je er alleen maar wanneer de stranden verlaten zijn en de gure wind rond onze oren giert.

  7. Kerstboomverbrandingen: Niet vóór Driekoningen, zegt de volkswijsheid! maar toch kijken wij al uit naar dat gezellige geknisper - en die geur! - van brandende dennennaalden.

  8. Ijspistes en schaatsbanen: Goed, we hebben hier geen Alpen of Vogezen, we moeten eerlijk zijn - maar liefhebbers van glijden over ijs en sneeuw komen desalniettemin aann hun trekken. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Geen resultaten gevonden.
Winterse tips