Zomer van Antwerpen

8 gezellige stadsfestivals

Niet alle festivals strijken neer op een lege weide. Stadsfestivals zijn een categorie apart: ze palmen een stad in met podia, kraampjes en vooral veel volk. Het voordeel: je geraakt er veel vlotter met het openbaar vervoer én je hebt doorgaans meer opties op horecagebied.

 

1. De Zomer van Antwerpen

De Zomer van Antwerpen duurt de hele zomer en brengt meer dan 800 voorstellingen op 30 verschillende locaties in de hele stad. Er zijn de kleine concerten van Muziek in de Wijk, film in openlucht bij Cinema Urbana, muzikale wandelingen ...

In de Zomerfabriek is het elke dag feest met Afro-Caribbean nights, K-pop events, dansworkshops en veel meer.  

 

2. 1 groot terras in Borgloon

Eind juli wordt het centrum van Borgloon omgetoverd tot één groot terras. Met live muziek en een verfrissend glas wordt het gegarandeerd een zomerse avond. 

 

3. Theater op de Markt in Hasselt

Al voor de 19de keer zal Theater op de Markt het Hasseltse stadscentrum inpalmen. Tien dagen lang kan je circus en theater bekijken in open lucht, van meer dan 50 gezelschappen uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan straatacts, wandelvoorstellingen en interactieve shows

 

4. Op verborgen plekjes in Brussel

Hide & Seek Festival organiseert concerten op de meest ongewone plekken in de hoofdstad om er muziekconcerten te organiseren. Ontdek traditionele muziek uit alle hoeken van de wereld in een vrijmetselaarstempel, de zeepmakerij van savonneries bruxelloises, een klimzaal ... Zelfs wie Brussel kent als z'n broekzak, zal verrast zijn.

 

5. Maanrock in Mechelen

Maanrock is een vaste waarde in de festivalkalender: een gratis festival met zes podia in het centrum van Mechelen. Dit jaar kan je er luisteren naar Clouseau, Clement Peerens, De Kreuners, Compact Disk Dummies en véél anderen.

 

6. De Vredefeesten: veel ballonnen in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas wordt drie dagen lang het decor van feest en muziek, op de Grote Markt, in het stadspark en op andere pleinen. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar De Mens zal alvast optreden.

Je wist het misschien nog niet, maar Sint-Niklaas staat bekend als de ballonstad. Op de Vredefeesten zullen dan ook tientallen luchtballonnen opstijgen: ronde maar ook gekke vormen.

 

7. OdeGand op en rond de Gentse wateren

OdeGand brengt muzikale verwondering op en rond het Gentse water: langs de idyllische oevers van de Leie, over de pleinen en in de vele verborgen hoekjes van de stad.

Kies een van de 10 routes en geniet van drie concerten op bijzondere locaties.

Als voorprogramma is er Whispering Leaves: een reeks intieme, rustige nazomerconcerten op unieke plekken. In privétuinen, kloostertuinen, verborgen parken, binnenhofjes ... geniet je van ongedwongen klassiek, kleinkunst of Franse chanson

 

8. Muzikaal wandelen in Aarschot

Het Buskerfestival in de Aarschotse binnenstad is een historische en muzikale reis, met liefde voor muziek én de stad.

Ga mee op wandel met de stadsgidsen in kleine groepen. Ze zullen vertellen over Aarschot en haar legendes en bij elke tussenstop staat er een muzikant klaar met akoestische liedjes.

 

Beleef Weer Meer

Reeks
Festivals