HOFF

8 gezellige openluchtcinema's

Op het strand, in het bos en zelfs vanuit het zwembad: overal in Vlaanderen kan je deze zomer genieten van topfilms in open lucht. Kies een plekje onder de sterrenhemel (dekentje niet vergeten!) en geniet van een zomerse film op het grote scherm.

 

1. Zomerfilms in Leuven en Hasselt

Cinema ZED in Leuven verhuist de hele zomer lang naar de Velodroom, een kunstige houten wielerpiste in het midden van de stad. Je mag je er installeren voor een reeks Zomerfilms: de film begint wanneer de zon ondergaat en het programma zit vol avant-premières, onuitgegeven parels en unieke concepten. Kijk samen naar absurde komedies, echte cult-klassiekers of cinéconcerten met live muziek. 

Cinema ZED heeft ook een zaal in Hasselt en dus kan je ook daar gaan genieten van Zomerfilms: van 6 tot 14 augustus mag je je dekentje spreiden in Natuurdomein Kiewit.

Waar en wanneer? Van 24/7 tot 18/9 in Leuven en van 6/8 tot 14/8 in Hasselt.

 

2. Topfilms aan de Scheldekaai

Tijdens Zomer van Antwerpen vind je niet alleen dans en theater op bijzondere plekken in de stad, maar ook films aan de oevers van de Schelde. Cinema Urbana duikt op aan de zuidelijke Scheldekaaien: neem je een dekentje en kussen mee (en voldoende snacks) installeer je onder de sterrenhemel en pik gratis een topfilm mee. 

Waar en wanneer? Van 3/8 tot 21/8 aan de Cockerillkaai in Antwerpen

 

3. In een Gentse HOFF

HOFF Open Air Cinema is een gezellige openluchtcinema op een oude industriële site in het hart van Gent. Je kan elke dag van de week in een van de strandstoeltjes neerzakken voor een film op groot scherm, maar er valt nog veel meer te beleven.

Elke zondag is er een live concert (met onder andere School is Cool en Noémie Wolfs op het programma), je kan tot rust komen tijdens een yogales en de bar serveert intussen verfrissende drankjes en heerlijke hapjes. 

Waar en wanneer? Nog t.e.m. 5/9 op de oude Vynckier-site in Gent

 

4. Met je voeten in het zand van Zeebrugge

Elke donderdag in juli en augustus kijk je gratis naar films op het strand van Zeebrugge. In de namiddag staan er telkens twee kinderfilms op het programma, 's avonds zijn de grote mensen welkom. En voor het weer hoef je niet thuis te blijven, want voor het eerst is Film op het Strand ook overdekt. Wel je eigen handdoek of stoeltje niet vergeten! 

Waar en wanneer? nog t.e.m. 26/8 op het evenementenplatform op het strand van Zeebrugge.

 

5. Een film in het bos

Film in het Bos trekt deze zomer door heel Vlaanderen met een groot scherm. Dat installeren ze diep in het bos, op een open plek of gewoon gezellig tussen de bomen. Terwijl de zon achter de bomen verdwijnt en de vogels aan hun avondzang beginnen, kan je vanop de zachte bosgrond kijken naar een vrolijke familiefilm of een echte klassieker.

Waar en wanneer? Nog tot eind augustus op verschillende locaties in Vlaanderen

 

6. Zwemmen en kijken in Brussel

FLOW is een tijdelijk openluchtzwembad (tevens het enige van Brussel) aan het kanaal in Anderlecht. Je kan er bovendien niet alleen zwemmen of van de zon genieten, maar ook heel wat culturele activiteiten meepikken, met ook enkele films. Je kijkt mee vanaf de kant of gewoon vanuit het zwembad, en het programma is met zorg samengesteld. Heb je bijvoorbeeld al eens naar Jaws gekeken terwijl je in het water dobbert? Ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Waar en wanneer?  Nog t.e.m. 3/8 in Anderlecht.

 

7. Met uitzicht op de Leie in Kortrijk

In het Feeërieke kader van Broelkaai 6, aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk, kan je deze zomer elk weekend genieten van de beste films. Onder andere op het programma voor de komende weken: De Patrick, Promising Young Woman en A Quiet Place

Waar en wanneer? Van 31/7 tot 29/8 in Broelkaai 6 in Kortrijk.

 

8. Tussen de schachttorens van C-mine

Op de oude mijnsite C-mine kan je de hele zomer lang naar Zomerslag, een festival vol muziek, kunst, theater en cocktails. Vanaf half augustus doet een mobiele cinema zijn ronde op de site: op uitzonderlijke plekken op het domein (waar precies blijft nog even geheim) kan je genieten van zes filmklassiekers. De rode draad is muziek, met onder andere Purple Rain, Ray en Walk the Line

Waar en wanneer? Van 14/8 tot 5/9 in C-mine in Genk

Meer zomerfilms

Reeks
Zomer